Openbaar vervoer is belangrijk voor de keuzevrijheid in het verkeer. Zeker in drukke gebieden als de Randstad is het onmisbaar. VVD wil meer overstappunten waar allerlei vormen van vervoer samenkomen. Zo kun je makkelijk overstappen van de trein naar bijvoorbeeld een deelauto. Van tevoren plan, boek en betaal je de volledige reis via een app. In niet-stedelijke gebieden wil de grootste partij van Nederland het openbaar vervoer klantvriendelijker maken. De vraag van de reiziger moet centraal staan en niet het aanbod van de vervoerder. Lege bussen zijn zonde van het geld en het milieu. De partij wil ook meer concurrentie in het openbaar vervoer. Door openbare aanbestedingen krijgen reizigers meer en beter openbaar vervoer.

De standpunten van de VVD lezen we dat als toegangspoort naar West-Europa Schiphol cruciaal voor onze economie. Zeker de hub functie lokt verschillende bedrijven naar ons land. Dat is de reden voor het steunpakket voor KLM in de coronacrisis. Een faillissement van KLM zou dramatische gevolgen hebben voor Schiphol. Om te zorgen voor kortere en efficiëntere routes, wil de VVD dat er één Europees luchtruim komt. Woningbouw en de ontwikkeling van bedrijven in de omgeving van luchthavens moet mogelijk blijven. We willen dat ook de luchthavens in Eindhoven, Rotterdam en Lelystad kunnen uitbreiden.

Tweede Kamerverkiezingen
Tweede Kamerverkiezingen

VVD vindt het een goede zaak dat ook andere vervoersbedrijven dan NS een kans krijgen op regionale spoorlijnen. Ze begrijpen dat dat niet op alle lijnen mogelijk is, omdat Nederland een ontzettend druk spoorwegnet heeft. De NS moet zorgen dat de treinen op tijd rijden en zich niet bezighouden met de stations en de winkels en restaurants op de stations. Dat kunnen andere bedrijven prima zelf. Daarnaast zijn internationale treinverbindingen een duurzaam alternatief voor korte vliegreizen. Door de reistijden en het reiscomfort te verbeteren en te zorgen dat deze treinen vaker rijden kunnen mensen ook comfortabel en snel per trein naar het buitenland reizen.

VVD is een afkorting van Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. De VVD is een liberale partij. Dat betekent dat zij een samenleving met zo veel mogelijk vrijheid voor mensen willen. Na de oorlog veranderde de Liberale Staatspartij haar naam in Partij van de Vrijheid (PvdV) en ging de VDB van Pieter Oud op in de PvdA. Oud voelde zich daar al snel niet meer thuis en richtte het Comité-Oud op. Niet veel later besloten Pieter Oud en PvdV-leider Dirk Stikker om te gaan samenwerken. Met de oprichting van de VVD in 1948 kwam er een einde aan de versplintering.

De definitieve kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 is bekend. Mark Rutte is de lijsttrekker van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Mark Rutte heeft geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Leiden. De lijsttrekker werd op 14 februari 1967 geboren in Den Haag en groeide op in een gezin met zeven kinderen. Mark Rutte is de jongste zoon van zijn ouders. Zijn vader kreeg drie kinderen met zijn eerste vrouw. Zij overleed in het Jappenkamp waar zij gevangen zaten. Na de oorlog hertrouwde hij met de zus van zijn overleden vrouw. Met haar kreeg hij vier kinderen, onder wie Mark.

Lees ook: D66 wil slimmer naar alle modaliteiten van vervoer kijken

Minister-President Mark Rutte
Minister-President Mark Rutte
Print Friendly, PDF & Email