Het coronavirus heeft de hele wereld nog steeds in de houdgreep. Wij zitten tot minstens 2 maart in lockdown en ook hebben we nog steeds een avondklok. Net als in ons land is ook de lockdown in Duitsland weer verlengt tot minstens zeven maart, in eerste instantie was de bedoeling 14 maart. Dit heeft de Bondsregering gisteren in Berlijn besloten. De eigenlijke lockdown zou eigenlijk op veertien februari aflopen, maar om een derde coronagolf te voorkomen door de nieuwe variant is deze weer verlengt. Het is echter wel een lockdown met versoepelingen. Scholen en kinderdagverblijven kunnen binnenkort wel weer open, hierover is nog veel discussie en Bondskanselier Merkel kon de zestien deelstaten niet op één lijn brengen. De deelstaten mogen zelf bepalen wanneer zei hun scholen en kinderdagverblijven weer openen. Deelstaat Berlijn zou de scholen al op 22 februari willen openen.

Ook kappers mogen vanaf 1 maart weer open maar onder voorwaarden, vereisten hiervoor zijn: Hygiëneregels, alleen op afspraak en met medische mondmaskers. Sinds november is de horeca in Duitsland al gesloten, bezorgen en afhalen mag wel. Ook cultuur en vrijetijdsinrichtingen en bioscopen zijn sinds november gesloten. Sinds zestien december zijn niet essentiële winkels, kinderdagverblijven, scholen en zaken van mensen met contactberoepen gesloten. In Duitsland is volgens de website van de ANWB het dragen van een FFP2-masker (Filtering Face Piece) sinds januari verplicht in het openbaar vervoer, openbare gebouwen en winkels. Het dragen van een ander mondmasker is in Duitsland niet meer toegestaan. Inwoners van Duitsland die tot de risicogroep behoren hebben 2 vouchers ontvangen waarmee ze tegen een kleine vergoeding deze speciale maskers bij de apotheek kunnen ophalen.

Lees ook  Digitale waarschuwingen voor schoolzones verhogen verkeersveiligheid

Lees ook: Oostenrijk verder in lockdown en FFP2 mondmasker verplicht

Print Friendly, PDF & Email