Print Friendly, PDF & Email

Steeds meer reizigers boeken weer een rit met de regiotaxi maar door de huidige protocollen komen veel vervoerders in problemen met de capaciteit. Een combinatiegraad is bijna niet meer mogelijk door de voorwaarden waaronder personen bij elkaar in de taxi mogen vervoerd worden. Daardoor zien we in veel regio’s capaciteitsproblemen ontstaan er kunnen maar een beperkt aantal reizigers mee in de taxi. Provincie en betrokken gemeenten van  bijvoorbeeld Regiotaxi Eemland-Heuvelrug zijn momenteel in overleg met de vervoerder om te kijken welke acties er genomen kunnen worden, zodat waar mogelijk meer taxi’s en chauffeurs ingezet kunnen worden.

"De opdrachtgever van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug is momenteel in overleg met de vervoerder om te kijken welke acties er genomen kunnen worden, zodat we daar waar mogelijk meer taxi’s en chauffeurs in kunnen zetten. We begrijpen dat dit voor u als reiziger geen wenselijke situatie is en proberen zo snel mogelijk om de capaciteit te vergroten."

Voor reizigers geen wenselijke situatie nu ze na een lange periode van thuisblijven eindelijk weer een beetje bewegingsvrijheid krijgen en het voorjaarszonnetje lonkt. Om dit tijdelijke probleem onder controle te houden plaatste de provincie Utrecht zelfs een persbericht met daarin het verzoek als reiziger mee te helpen door de regiotaxi enkel te gebruiken voor strikt noodzakelijk reizen. Vooraf reserveren is de regel en aan de reiziger vragen om een rit eerder of later kan gereden worden kan meehelpen om de capaciteit over de dag beter te verdelen. Deze spreiding moet dan door het callcenter worden ingeregeld en daarvoor kan het gebruik van goede software op de planning van dienst zijn.

Lees ook  Gent: provincie Utrecht zet stap richting fietsvriendelijke toekomst tijdens Velo-city

Lees ook: Sectorprotocollen zorgvervoer en taxi zijn duidelijk

Pitane Mobility planningspakket ook voor thuiswerkers