Na twee jaar is metrostation Clemenceau vandaag gerenoveerd. Tijd voor een blik op de verbeteringen in dit station en een kort overzicht van andere renovatiewerken die momenteel uitgevoerd worden. Voor de volledige renovatie van metrostation Clemenceau werd 7,5 miljoen euro uitgetrokken. Brussel Mobiliteit zorgde voor een nieuwe loopbrug, zodat het perron met de lift bereikbaar wordt. Aan de toegang die uitgeeft op de Steenweg op Bergen werden twee nieuwe nieuwe liften geplaatst.

Ook de lokettenzaal werd vernieuwd, de reizigersstromen werden geoptimaliseerd en het station werd zichtbaarder gemaakt door de toegang in de Kliniekstraat te vergroten. Daar kwamen ook twee nieuwe roltrappen. De nieuwe, energiezuinige Led-verlichting geeft het station een veiligere en aangenamere uitstraling. Voor het architecturaal concept van dit renovatieproject zocht Cirelli Fransceso naar een samenhang met de bestaande architectuur en het kunstwerk Promenade van Joseph WIllaert door het kleurenpalet te hernemen in de tegels van de mezzanines en de asymmetrische, gebogen structuur van de nieuwe kiosk in de Kliniekstraat.

Elke Van den Brandt, Minister van Mobiliteit en Openbare Werken:In of uit de metro stappen wordt in hartje Kuregem makkelijker, veiliger én mooier. De aanpassingen aan Clemenceau passen in een rijtje vernieuwingen van metrostations, waarmee we het openbaar vervoer in onze stad toegankelijker en aantrekkelijker blijven maken.

Ook andere stations worden nu of binnenkort gerenoveerd of toegankelijker gemaakt.

In metrostation Park worden voor 14 miljoen werkzaamheden uitgevoerd. Deze omvatten de plaatsing van een lift die aan de bestaande toegang het straatniveau verbindt met niveau -1 en de bouw van een nooduitgang in het Koninklijk Park. In het station zelf komen 3 liften die de verschillende niveaus met elkaar verbinden, wordt de vloer-, muur- en plafondbekleding vernieuwd, wordt een kunstwerk van de fotografe Marie-Françoise Plissart geplaatst en wordt de verlichting vernieuwd. Tot slot wordt een nieuwe toegang ingericht in de Warandeberg.

Lees ook  Vroommm, de politieke kaarten voor onze mobiliteit worden geschud

De renovatie van Centraal Station gaat dit jaar van start. Voor de plaatsing van nieuwe liften, de vervanging van de roltrappen, het vergroten van de circulatieruimte, de verbreding van de perrons, het maken van nieuwe toegangen (Ravensteinstraat, Kardinaal Mercierstraat) en tal van andere ingrepen is 40 miljoen euro voorzien. Dat zal dit metrostation, dat rechtstreeks verbonden is met het NMBS-station, aangenamer maken.

Lees ook: Brussels minister-president legt Uber aan banden

 

Print Friendly, PDF & Email