In het kader van de overheidspiloot ‘Veilig en verantwoord reizen tijdens corona’ hebben Sunweb en Transavia groen licht gekregen voor een proefvakantie naar Rhodos. Deze pilot is de eerste stap naar een perspectief hoe Nederlanders dit zomerseizoen weer van mooie vakanties kunnen genieten. De pilot heeft tot doel nieuwe (gedrags) inzichten te krijgen en data te verzamelen over de omstandigheden waaronder mensen veilig en verantwoord op vakantie kunnen. Samen met branchevereniging ANVR zijn de organisaties al enige tijd bezig met de voorbereiding van de eerste vakantie-pilot op 12 april. De vakantie is inclusief een achtdaagse all-inclusive pakketreis naar het Griekse eiland Rhodos, uitgevoerd door Sunweb en Transavia. 

Frank van Oostdam, directeur ANVR, spreekt zijn vertrouwen uit in de resultaten van deze pilot. “Nederlanders zijn gretig om weer naar het buitenland te reizen en ook reisorganisaties zijn enthousiast om die vakanties te verzorgen. Maar het moet wel veilig en ‘corona proof’ zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit initiatief zal aantonen dat we veilig en compleet op vakantie kunnen gaan”.

In een vakantiebel
In deze pilot kunnen reizigers genieten van hun vakantie in een “bubbel” in het luxe resort Hotel Mitsis Grand Beach. Dit resort is exclusief opengesteld voor vakantiegangers van Sunweb en Transavia, waardoor er behalve het hotelpersoneel geen andere gasten aanwezig zijn. Alle faciliteiten op het resort staan open om een hele vakantie-ervaring te garanderen. Naast het respecteren van de bestaande coronamaatregelen, mogen vakantiegangers het resort tijdens hun vakantie niet verlaten. Tijdens het boekingsproces, maar ook tijdens, voor en na de vakantie staan alle reizigers in nauw contact met de touroperator, Sunweb. Reizigers moeten voorafgaand aan hun vakantie een coronatest afleggen en een negatieve PCR-test laten zien bij het inchecken in het hotel. Voor hun terugreis wordt er opnieuw een PCR-test afgenomen in het hotel.

Marcel de Nooijer, CEO van Transavia: “We zijn verheugd dat we op dit moment ons ‘steentje’ kunnen bijdragen om ervaring op te doen in de reissector en door samenwerking te leren om een positieve draai te geven aan deze ingrijpende periode. ANVR, Corendon, TUI en Sunweb, Deze pilot vakantiereizen stelt ons in staat waardevolle gegevens te verzamelen zodat we samen weer veilig op vakantie kunnen gaan. En uiteraard worden deze inzichten met de hele sector gedeeld zodat alle partners in de reisbranche er gebruik van kunnen maken. Samen willen we niets liever dan de hele sector en alle Nederlanders die weer willen reizen een positieve kijk geven”.

Aanmelden voor de pilot
Geïnteresseerden die hunkeren naar zon, zee en strand kunnen zich vanaf woensdag 24 maart 18.00 uur aanmelden via de website www.sunweb.nl. Op basis van alle aanmeldingen selecteert Sunweb handmatig de 189 vakantiegangers die voldoen aan de criteria die de Nederlandse overheid stelt aan de doelgroep. Deze doelgroep bestaat uit verschillende leeftijdsgroepen, exclusief hoogrisicopatiënten. De geselecteerde gasten worden dan persoonlijk door Sunweb telefonisch benaderd om alle informatie en richtlijnen te bespreken.

Vertrouwen
Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group: “Ik ben uiteraard blij met de vakantie-pilot. De reisbranche snakt naar een concrete datum waarop we weer kunnen reizen. Vakantie staat hoog op ieders wensenlijstje en de behoefte aan een vakantie neemt alleen maar toe. Vakantie is de perfecte tijd om op te laden, tot rust te komen en je hectische leven te pauzeren. Daarom vinden we dat iedereen een geweldige vakantie verdient. Ik blijf ervan overtuigd dat we daarom binnenkort weer op vakantie kunnen gaan”.

Het succes van de pilot  
De vakantie-pilot wordt als geslaagd beschouwd als het aantal besmettingen nul is. Dit betekent niet dat reisbeperkingen als gevolg van zo’n laag aantal besmettingen noodzakelijkerwijs kunnen worden versoepeld. Maar is de eerste stap om dit te bereiken. De vakantie-pilot wordt alleen uitgevoerd als dit door het RIVM als veilig wordt beschouwd. De overheid kan op elk moment op de noodknop ‘drukken’ als er op de bestemming extreem veel besmettingen zijn of tekenen van zorgwekkende varianten. De loodsvakantie komt dan te vervallen. De vakantiepiloot Sunweb en Transavia wordt geëvalueerd door een onafhankelijk bureau, aldus Sunweb op hun website.

Lees ook: Toch niet op vakantie naar het buitenland in mei

Print Friendly, PDF & Email