De reiswereld staat nog steeds op zijn kop, overal gelden reisrestricties en zijn landen aan strenge coronaregels gebonden. Het kabinet heeft ons geadviseerd om alleen te reizen naar het buitenland als dat echt noodzakelijk is, dit geldt tot zeker 15 mei. Sinds vandaag bijvoorbeeld, mag je als Nederlander Duitsland niet meer in zonder dat je een negatief testresultaat kunt overleggen. Het testbewijs mag niet ouder zijn dan 48 uur, voor woon-werkverkeer en scholieren geldt een termijn van 72 uur. Het aantal coronabesmettingen loopt in ons land weer op en dat is de reden dat wij vanaf vandaag zonder negatieve coronatest Duitsland niet binnenkomen. 

Dit soort regels worden al langer gehanteerd door diverse luchtvaartmaatschappijen omdat overheden dit eisen bij binnenkomst, je moet dan een negatief testresultaat overleggen voordat je aan boord kunt gaan. Deze regels verschillen per land, op de website Nederland wereldwijd kun je informatie vinden over de regels per land. Waar nog steeds veel luchtvaartmaatschappijen het zwaar hebben door de aanhoudende problemen van de coronacrisis, kondigt zich op Eindhoven Airport een nieuwe luchtvaartmaatschappij aan. Vanaf 3 mei gaat Air Arabia twee keer per week vanaf Eindhoven Airport vliegen naar Nador in Marokko. 

Deze stad ligt in het noordoosten van Marokko, gelegen in het Rifgebergte. Afhankelijk van de dan geldende reisadviezen en coronaregels, gaat Air Arabia twee keer per week vliegen van Eindhoven Airport naar Nador. Ze vliegen op maandag en op vrijdag. Reisorganisatie TUI vloog al langer op de stad Nador. Air Arabia wil voor het zomerseizoen meer slots krijgen en dan willen ze vanuit Eindhoven ook naar Oujda, Fez en eventueel Casablanca vliegen. Slots zijn een tijdsperiode waarbinnen een vliegtuig mag opstijgen of landen op een luchthaven. Het is dus even afwachten of dit laatste ook werkelijk gaat gebeuren.

Lees ook: Duitse coronaregels onwerkbaar in Dinxperlo

Print Friendly, PDF & Email