Het blijft bang afwachten maar de knoop wordt eind april doorgehakt. Het zinnenprikkelend cultureel volksfeest zetten de stad tien dagen in vuur en vlam van 16 tot 25 juli 2021. Polé Polé brengt tijdens de Gentse Feesten het beste uit pop, latin en world in een uitzinnig decor aan de historische Graslei. Tien dagen lang kleurt Polé Polé de Gentse binnenstad en zorgt voor een zuiderse en zwoele ambiance op en rond een podium langs het water. Een programma vol live bands en afterpartys.

Voor het eerst waren er in 2020 geen Gentse feesten. Een logische conclusie na de mededeling van premier Wilmès dat er geen festivals en massa-evenementen tot eind augustus werden gehouden. Vandaag koesteren alle Gentenaars de hoop dat dit jaar de feesten kunnen doorgaan. De Feesten maken deel uit van het Gentse DNA en trekken tien dagen lang dagelijks zo’n 100.000 bezoekers.

“De Gentse Feesten vinden al 176 jaar op hetzelfde moment in juli plaats, ik vind dat dit een traditie is waar we niet moeten van afwijken, ook niet voor corona."

Honderdduizend mensen loslaten in de Gentse straten en op elkaar gepakt staan dansen en zingen voor een podium is misschien ook niet het beste idee. De stad Gent maakt 200.000 euro extra vrij om te kunnen feesten in 2021. Omdat 2021 niet coronavrij zal zijn, zullen sowieso extra maatregelen nodig zijn en die kosten geld. Naast het gratis materiaal dat organisatoren kunnen gebruiken, kunnen ze ook een coronakit krijgen. Die kits bevatten alle hygiënische benodigdheden en het signalisatiemateriaal om evenementen veilig te organiseren. 

Inmiddels is bijna een vijfde van Gentenaars gevaccineerd en worden volgende week er opnieuw 7000 dosissen geprikt. Ook in Gent komt de vaccinatiecampagne stilaan op snelheid. Als het ons lukt, kunnen we dit jaar weer het grootse culturele volksfeest voor eeuwig verankeren in het Gentse DNA en doorgeven aan de volgende generaties. Zo blijven de Gentse Feesten gegarandeerd iets om elk jaar weer naar uit te kijken.

Lees ook: Tijd om hotelkamer te boeken voor Gentse feesten 2021

De Marie Louise kan je vinden op de Gentse Feesten
Print Friendly, PDF & Email