Als journalist ben je altijd op zoek naar interessante, maar vooral ook correcte en actuele informatie over een bepaalde bestemming. En dan zit je bij toerisme Gent alvast goed. Frisse lucht is nodig als je het huis mag verlaten, en gelukkig zit Gent vol groene plekjes met voldoende ruimte voor iedereen. Ook wandelen of fietsen in het centrum van de stad is de ideale manier om eens een frisse neus te halen.

lichtdraken verwarmen de stad

Ook deze winter laat Gent zich weer van zijn mooiste kant zien, in de fonkeling van de magische kerstverlichting en sfeervolle etalages. Als de avond valt, komen lichtdraken in Gent tot leven. Het zijn één van de vele blikvangers van de nieuwe eindejaar verlichting in de stad. Trek je winterjas aan en geniet van een wandeling die baadt in een magische wintersfeer. Versierde kerstbomen en duizenden lichtjes maken Gent en zijn deelgemeenten helemaal onweerstaanbaar deze winter. De blikvangers dit jaar zijn een grote lichtgevende draak die de Gras- en Korenlei versiert en slingerlichten met draken die plafonds van licht creëren boven de winkelstraten.

Van Eyck-jaar

De eerste na de pandemie taak is het toerisme weer op een gezond niveau brengen. Verschillende campagnes, zowel online als op radio en televisie, zullen zich niet alleen richten tot bezoekers uit eigen land, maar ook tot de buurlanden.

De toeristische sector heeft zware klappen gekregen, maar toonde zich zeer weerbaar en ondernemend. Dit relanceplan is er gekomen na vele contacten en overleg. We zetten de dialoog verder, want samen maken we het toerisme van de toekomst. Dat is duurzaam, ondernemend, en toegankelijk voor iedereen. Op z'n Gents, dus.

Om Gent toch te voorzien van dat extra tikkeltje magie tijdens de kerst- en winterperiode, gaat de stad Gent dit jaar helemaal voor sfeer, warmte en gezelligheid. Kom wandelen in de prachtige verlichte stad, stop langs je route voor een take away chocomelk of kerstkoffie met een stukje taart of lekkere wafel om je te verwarmen. 

Lees ook  Gent pioneert in emissievrije stedelijke logistiek met oog op 2030

Gentse feesten

Vergeet ook niet om tijdig de hotelkamers te boeken voor de aankomende Gentse feesten die doorgaan van 16 tot en met 25 juli 2021. Wellicht is de optie annuleren mogelijk inschakelen geen onverstandige keuze. Je weet immers maar nooit waar we volgende zomer staan met de coronacrisis. Ga terug in de tijd en geniet tijdens de Gentse Feesten van een lekker middeleeuws ontbijt. Je kunt kiezen uit een arm ontbijt, een rijk ontbijt of een ontbijt bij Lieven Bauwens. Kinderen krijgen een ontbijt op maat en reserveren is niet nodig.

Polé Polé brengt tijdens de Gentse Feesten het beste uit pop, latin en world in een uitzinnig decor aan de historische Graslei. Tien dagen lang kleurt Polé Polé de Gentse binnenstad en zorgt voor een zuiderse en zwoele ambiance op en rond een podium langs het water. Een programma vol live bands en afterpartys. De vijf dagen voorafgaand aan de Gentse Feesten is er Boomtown, een vijfdaags alternatief muziekfestival tijdens de Gentse Feesten. Hier vind je een mix van grote namen en meer alternatieve muziek.

Lees ook: Gentse taxisector krijgt jaar uitstel voor elektrificatie wagens

bootjes
Bootjes van Gent
Gentse neuzelaar
Print Friendly, PDF & Email