vandaag is de dag dat er een paar versoepelingen zijn en dat we weer wat meer mogen. Hier hebben we lang op gewacht, we snakken naar vrijheid. Waar we 3 weken geleden nog niet op hadden durven hopen is dan nu eindelijk zo ver. We hebben weer wat meer vrijheden. De avondklok vervalt, je mag 2 personen thuis ontvangen, de terrassen gaan open van 12:00 tot 18:00 op basis van reservering en winkels en markten mogen weer open zonder winkelafspraak. Het CBR mag vanaf vandaag weer theorie-examens aanbieden. Studenten aan universiteiten en hogescholen mogen vanaf deze week 1 dag per week naar school. Bij begrafenissen en crematies mogen maximaal 100 personen in plaats van 50 aanwezig zijn. 

Ook het CBR is erg blij, particulieren kandidaten mogen vanaf vandaag weer theorie-examens voor de bromfiets, auto, motor en recreatievaart afleggen. Voorheen kon dat alleen voor je beroep, bijvoorbeeld voor een vrachtwagenrijbewijs. Het CBR houdt tot en met juli plekken vrij voor kandidaten waarbij eerder het theorie-examen niet doorging door de gevolgen van de coronacrisis. Het CBR doet er alles aan om extra plekken te creëren, ze gaan zelfs in de avonden en op zaterdag open. Door deze extra plekken kunnen kandidaten die al een examen hebben gereserveerd, deze verplaatsen naar een eerder of later moment. Een kandidaat kan een theorie-examen vijf keer verplaatsen, voorheen was dat 1 keer. Je kunt het theorie-examen tot en met 15 mei tot 1 dag van tevoren verplaatsen. Alle theorie-examens kunnen zonder dubbele kosten worden ingehaald bij het CBR.

Lees ook: Dit jaar weer vanuit thuis 4 en 5 mei herdenken en vieren

Lees ook  61 miljoen luchtvaartpassagiers in 2022, kwart minder dan voor corona
Print Friendly, PDF & Email