Print Friendly, PDF & Email

Parkeren bij het treinstation is altijd makkelijk, je zet je auto op het P+R terrein en je pakt van daaruit de trein om verder te reizen. De vraag is wel altijd, is er plek of niet? Waar zet ik mijn auto neer als er geen plek is en haal ik mijn trein dan nog? Allemaal gestress en voor veel mensen een belemmering om bij de trein te komen. Sinds kort kunnen reizigers in de NS-app en op de website van NS kijken hoeveel parkeerplekken er nog beschikbaar zijn op het P+R terrein bij stations in Nederland. Hoe fijn is dat? Geen gestress meer om een parkeerplek te vinden en je haalt gewoon je aansluiting met de trein.

“Soms is de auto de beste manier om naar het station te komen. Dan is het wel zo prettig om makkelijk en snel te kunnen parkeren. Nu is het mogelijk om voor vertrek te zien of er nog parkeerplekken beschikbaar zijn bij het P+R-terrein. Het helpt als reizigers zeker weten dat ze de auto kwijt kunnen bij het station, helemaal als het straks weer drukker is. Uit onderzoek weten we dat de mogelijkheid tot parkeren voor deze groep reizigers heel belangrijk is. Als die er niet zou zijn, kiest 25 procent van deze reizigers niet voor de trein”

Je kunt op dit moment het aantal beschikbare parkeerplekken op het P+R terrein zien van 19 stations in Nederland: Driebergen-Zeist, Rotterdam Centraal, Alkmaar, Eindhoven, Zwolle, Assen, Duivendrecht, Den Bosch Parallelweg en Magistratenlaan, Roosendaal Spoorstraat en Stationsstraat, Boxtel, Oisterwijk, Breda, Middelburg, Zaandam, Enschede, Weert en Bilthoven. Je checkt voor vertrek even je NS-app of de NS website en ziet of er nog voldoende plek is. Er zullen in de toekomst nog 43 van deze P+R locaties bij stations komen. Uiteindelijk zal van alle P+R terreinen met slagboom te zien zijn hoeveel parkeerplekken er beschikbaar zijn.

Lees ook  Bewoners in Eindhoven bezorgd: plotselinge sinkholes zorgen voor gevaar

Lees voor: TOMP-API versie 1.2.0 op weg als de open standaard voor MaaS