Wanneer kunnen we weer op vakantie? Dat is een vraag die waarschijnlijk iedere Nederlander zichzelf momenteel stelt. Is het einde van de reisbeperking dan eindelijk in zicht? We horen dat steeds meer landen om ons heen gaan versoepelen. Vanavond horen we hier meer over tijdens de persconferentie van Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge. Er gaan geruchten door de wandelgangen dat vanaf volgende week het reisadvies om niet naar het buitenland te reizen komt te vervallen. Hopelijk veranderen binnenkort de kleurcodes van veel landen op de website van Nederland wereldwijd weer van oranje naar geel en groen. Volgens de diverse media zal het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies per land of regio gaan bekijken. Nederland kan wel als een ‘risicoland’ voor andere landen worden gezien, omdat we relatief nog steeds veel coronabesmettingen hebben. De vraag is ook of andere landen hier iets mee gaan doen in de vorm van bijvoorbeeld verplichte quarantaine of een negatief testbewijs voor reizigers die uit Nederland komen.

Ook hopen we met zijn allen dat we snel verder kunnen gaan met stap 2 van het openingsplan van onze overheid. Stap 2 is eerder al uitgesteld doordat het aantal coronabesmettingen nog niet genoeg waren gedaald. Stap 2 houdt in dat doorstroomlocaties buiten zoals bijvoorbeeld dierentuinen en pretparken, binnen- en buiten sporten, kunst- en cultuur- beoefening binnen weer open kunnen onder voorwaarden. Ook hierover zijn verschillende geruchten, zo zegt Het Parool dat bronnen melden dat we vanaf volgende week heel lang op een terrasje kunnen gaan zitten, namelijk van s ’ochtends 06:00 of 07:00 tot 20:00 s ’avonds. Ook zou toegang tot bijvoorbeeld musea en bioscopen met behulp van een toegangstest mogelijk worden. Dit alles en alle vervolgstappen van het openingsplan kunnen tussentijds aangepast worden, mochten de besmettingen weer oplopen. We kunnen alleen maar afwachten en hopen op minder besmettingen en op meer vrijheid.

Lees ook: Niet alle GGD’s registreren coronaprik in vaccinatieboekje

BlaBlaBla
Print Friendly, PDF & Email