Sinds vorige week zijn er versoepelingen van de reisadviezen aangekondigd tijdens de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte. Afgelopen zaterdag zijn er verschillende landen van code oranje naar code geel en groen gegaan. Ik vroeg me af of dit een stormloop van boekingen met zich mee zou brengen, deze vraag heb ik aan reisorganisatie TUI en Corendon gesteld. Reisorganisatie TUI zag gelijk na de persconferentie van vorige week een toename in het aantal boekingen via de website maar ook bij de TUI-reisbureaus, er wordt sindsdien veelvuldig geboekt. De meeste vraag op korte termijn zijn vakanties naar Spanje en dan vooral de Canarische eilanden. Daarom worden er aankomend weekend extra vluchten door hen ingezet naar Gran Canaria en Tenerife. Volgende week worden er ook extra vluchten gepland naar de Balearen: Ibiza en Mallorca en naar Aruba en Curaçao. TUI vliegt vanaf volgende week vijf keer per week naar de Antillen. De meeste boekingen worden nu gedaan voor de maanden mei juni en voor de zomervakantie. Op dit moment zijn de prijzen volgens TUI nog vergelijkbaar met voorgaande zomers.

“Direct na de persconferentie van vorige week waarin de versoepeling van de reisadviezen werd aangekondigd, merkten we een toename in de boekingen. En sindsdien wordt er veelvuldig geboekt, online via onze website maar ook bij onze TUI-reisbureaus. De meeste vraag op korte termijn is naar Spanje en dan vooral de Canarische eilanden; komend weekend zetten we extra vluchten in naar Gran Canaria en Tenerife. De week daarop worden ook vluchten toegevoegd naar de Balearen: Mallorca en Ibiza. En niet te vergeten; Curaçao en Aruba".

Zij geven echter wel aan dat prijzen bij een toenemende vraag kunnen gaan stijgen, dit omdat er minder vakanties beschikbaar gaan zijn dan voorgaande jaren. Reiziger uit bijvoorbeeld België en Duitsland zijn ook op zoek naar vakanties in deze landen. TUI biedt klanten overigens een service aan als een vakantie onverhoopt vanwege corona niet door kan gaan. Klanten kunnen bij TUI de bestemming of reisdatum kosteloos verzetten, desnoods kan er geannuleerd worden en in dat geval krijgt de klant geen voucher maar zijn geld terug. Ook zorgen zij ervoor dat je naar Nederland wordt gebracht als een bestemming wijzigt naar oranje. Deze zekerheden biedt TUI bij een pakketreis. 

Lees ook  Uslu verkiest familiebedrijf Corendon boven staatssecretariaat

Reisorganisatie Corendon meldt aan ons dat het vanaf de persconferentie elke dag druk is geweest wat betreft boekingen. Bij hen zijn de meeste boekingen naar Griekenland en Curaçao. De meeste boekingen die bij Corendon worden gedaan zijn voor de zomervakantie, waarbij juli de meest populaire maand is. Het zijn volgens Corendon bijna allemaal nieuwe boekingen, dus weinig voucher-boekingen. Ze geven aan dat de prijzen nu nog heel aantrekkelijk zijn, maar dat de prijzen voor de schoolvakanties bij schaarste snel kunnen gaan oplopen. Corendon doet er alles aan om voortdurend voldoende hotelkamers beschikbaar te hebben, zeker zolang er maar weinig bestemmingen kunnen worden aangeboden.

“Vanaf de persconferentie is het elke dag druk geweest qua boekingen. Verreweg het grootste deel van de boekingen wordt gemaakt naar bestemmingen die 'op geel' zijn gegaan, met Griekenland en Curaçao als uitschieters. En de meeste boekingen zijn voor de zomervakantie, waarbij juli nu de meest populaire maand is. Tot voor kort was dat augustus. De consument durft dus nu ook weer te boeken voor het begin van de schoolvakanties. Het zijn bijna allemaal nieuwe boekingen, dus weinig voucher-boekingen”.

Print Friendly, PDF & Email