GO Sharing is onlangs van start gegaan in Duitsland. Het bedrijf heeft de Saarbrückse deelscooterdienst TRIBe overgenomen en begint met 100 elektrische deelscooters in de Saarlandse hoofdstad, voordat het bedrijf uitbreidt naar andere Duitse steden. Saarbrücken is de eerste in een reeks van Duitse steden waar GO Sharing zijn duurzame deeldienst gaat aanbieden.

Vorige maand maakte het bedrijf bekend een investering van € 50 mln. te hebben ontvangen voor onder andere internationale opschaling. De Nederlandse scale-up in deelvervoer heeft de missie om wereldwijd een gedragsverandering in het vervoer te bewerkstelligen: van het bezitten van een voertuig, naar gebruiken wanneer je het nodig hebt. Duitsland is een belangrijke Europese schakel voor het bedrijf in zijn duurzame missie.

“Ons motto is ‘een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen’. Met GO Sharing willen we een gedragsverandering teweegbrengen: van ‘iedereen een eigen voertuig’, naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. We willen wereldwijd de reis van deur tot deur met duurzaam deelvervoer voorzien: binnen steden met elektrische deelscooters en e-bikes en tussen steden en regio’s met elektrische auto’s. We zijn trots om vandaag met onze elektrische deelscooters in Duitsland te mogen starten, een land waar wij veel potentie zien voor duurzaam deelvervoer.”

Raymon Pouwels, CEO van GO sharing.

Groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen

De Nederlandse scale-up is eind 2019 opgericht en heeft inmiddels ruim 5.000 elektrische deelscooters rijden in meer dan 30 steden. Niet alleen in Nederland: in april startte GO Sharing zijn internationale uitbreiding met eerst Oostenrijk (Wenen) en later België (Antwerpen).

Lees ook: Hey Google, bestel een taxi

Print Friendly, PDF & Email