Print Friendly, PDF & Email

Gedupeerde klanten van het Limburgse bedrijf Car Driver Deals uit Maasbracht hadden zich wellicht het weekend anders voorgesteld. Sommigen liggen er zelfs van wakker nu ook gedupeerde leasebedrijven klanten van CDD rechtstreeks aanmanen om zelf maar contact op te nemen met hen en wagens terug te brengen. Sociale media en zelfs een Telegram chat wordt gebruikt om met elkaar te sparren, te praten en leed te delen. Ondertussen proberen leasebedrijven via allerlei constructies adressen te achterhalen van de berijders van hun auto’s. Immers zijn niet alle wagens voorzien van een GPS-tracker, daarom is het lastig achterhalen waar de wagens zich bevinden om deze terug te halen.

Bij Luxauto gaat men zo ver dat ze de berijders berichten om de wagen ten laatste volgende week zelf in te leveren om geen verdere kosten te maken die ze dreigen deze kosten te verhalen bij de gedupeerde klanten. Select Car Lease geeft aan op geen enkele wijze gelinkt te willen worden met Car Driver Deals. Zij wensen eenieder die geraakt is of nog wordt door deze partij alle sterkte toe en vragen begrip voor ook hun situatie. Sixt haalde voor de deur bij een CDD klant de wagen weg zonder wat te zeggen of vooraf aan te bellen. Sixt was daarna niet te bereiken voor commentaar en pas vandaag deden ze in eerste instantie alsof ze van niks wisten. “Zouden terug bellen omdat we ons eigendommen terug willen, maar niks meer gehoord.“, aldus een van de gedupeerden.

Diks autoverhuur komt morgen onze auto ophalen, ook zij zijn gedupeerd“. Diep triest voor een van de klanten van CDD die net een maand een auto heeft en 2 jaar vooruitbetaalde. Het huurcontract staat op een ander bedrijf Dalijaro B.V. uit Stevensweert, wat een van de aandeelhouders is van Atvangarde B.V. en Diks autoverhuur gaf aan dat ze niet gemachtigd zijn om erin te rijden. 

Lees ook  Nieuwe naam, nieuwe strategie: Ayvens zet in op innovatie en duurzaamheid

kentekens

De kentekens vliegen je om de oren op sociale media van verhuurbedrijven die hun wagens terugzoeken. Het zou gaan om ruim 3000 gedupeerden en een miljoenenschade bij de leasebedrijven en gedupeerde klanten. Door de publicatie van kentekens op sociale media hopen de verhuurbedrijven dat personen die een van deze kentekens in gebruik hebben zo snel mogelijk contact opnemen met het bedrijf in kwestie. Munsterhuis Autoverhuur geeft aan 25 voertuigen te hebben verhuurd aan Atvangarde B.V. en laat ook via de sociale media uitzoeken waar hun wagens werden ondergebracht. Ook zij geven aan met geen enkele mogelijkheid meer contact met de directie en andere medewerkers van Atvangarde B.V. meer te krijgen.

"Je moet absoluut realiseren dat je geld kwijt bent en ook nog opgelicht bent. Maar accepteren? Nee dat doen we niet."

vermist opgeven bij politie

Leasebedrijven geven aan eerst zelf op zoek te gaan naar de wagens om zo in goed overleg de wagens terug te krijgen of met de berijder een passende oplossing te zoeken. Lukt dat niet worden de voertuigen als vermist opgegeven bij de politie. Vanaf dat ogenblijk staan kentekens dan in het RDW register als vermist opgegeven. Dat kan zeer vervelende gevolgen hebben wanneer je met de wagen onderweg bent, ook in het buitenland. Bij een aanhouding heb je dan de grootste problemen omdat de wagen gestolen staat geregistreerd en politie geen weet heeft over de wijze waarop dit gebeurde.

kritiek op de media

Ook kritiek bij een deel van gedupeerden over de media die bovenop deze zaak zit. Veel gedupeerden zijn van mening dat de pers en alle negatieve publiciteit de afgelopen dagen geen goed hebben gedaan aan deze zaak. Ze zijn van mening dat de beloofde mogelijkheid voor Car Driver Deals om met een oplossing te komen hierdoor lastiger werd. Niets is minder waar. Door de aandacht van de pers is de zeepbel wellicht nog sneller uit elkaar gespat en werd voorkomen dat er nog meer gedupeerden zouden bijkomen. Al maanden was sprake van het uitblijven van betalingen door  CDD aan hun leveranciers. De volledige constructie die de heren Geert en Jan Golsteijn hadden bedacht was aan het wankelen als een kaartenhuisje. Toch blijven nog veel gedupeerde klanten tot op vandaag geloven in Car Driver Deals als een betrouwbaar bedrijf, ondanks auto’s voor de deur worden weggehaald met alle privé-spullen erin.

Lees ook  Nieuwe naam, nieuwe strategie: Ayvens zet in op innovatie en duurzaamheid

Lees ook: Mobiliteitsbedrijf Car Driver Deals in grote problemen

Car Driver Deals zorgt voor veel ellende bij klanten