Print Friendly, PDF & Email

Car Driver Deals klanten worden door autoleveranciers gesommeerd om hun leaseauto in te leveren. Omdat het Limburgse bedrijf CDD niet is aangesloten bij een brancheorganisatie als Keurmerk Private Lease of BOVAG, en ook niet bij een Geschillencommissie zodat enkel de gewone rechter bevoegd is om geschillen te behandelen. Meerdere autoverhuurders proberen momenteel auto’s terug te halen bij leaserijders die klant zijn van CDD.

Achmea Rechtsbijstand

In de door Achmea Rechtsbijstand ontvangen meldingen ontvangen klanten eerst een brief van een advocatenkantoor. Hierin vordert de advocaat de klanten van CDD op om hun auto bij de autoverhuurder/eigenaar in te leveren. Als uitleg stelt de advocaat dat Atvangarde BV de afspraken met de autoverhuurders/-eigenaren niet goed is nagekomen. Reden voor deze autoverhuurders/-eigenaren om de auto’s terug te nemen. Wordt de auto niet tijdig ingeleverd, dan dreigt de advocaat deze auto aan te melden in het Vermist Auto Register. Ook geeft hij aan om namens de autoverhuurders/-eigenaren aangifte van verduistering te doen bij het Openbare Ministerie.

Atvangarde BV uit Maasbracht is de statutaire naam van het bedrijf dat zaken doet onder diverse handelsnamen waaronder CDD, VindQ Mobility en CDD Zakelijk. De meldingen van gedupeerden met een rechtsbijstandverzekering bij één van de Achmea-verzekeraars (Interpolis, Centraal Beheer, FBTO, Avéro-Achmea) of via één van de Achmea-kanalen (Inshared en Hema) stromen binnen. Achmea Rechtsbijstand werkt in dit geval samen met een door haar geselecteerd groter advocatenkantoor.

De grote vraag waar berijders mee kampen is: “moet ik mijn auto afgeven?”. Voor zover bekend is het recht op terugvordering door de autoverhuurders van door CDD uitgegeven auto’s vastgelegd in hun contract met CDD. Wil u niet het risico lopen dat er aanvullende kosten op u worden verhaald door de autoverhuurders, dan rest u, volgens Achmea Rechtsbijstand, enkel teruggave van de auto.

Lees ook  Nieuwe naam, nieuwe strategie: Ayvens zet in op innovatie en duurzaamheid

Bent u ook gedupeerd, meld dan online uw zaak

Dat kan via de site: https://www.achmearechtsbijstand.nl/zaak-melden/merk.

Lees ook: Gedupeerde klanten CDD blijven achter met vragen

Interpolis hoofdkantoor Tilburg