We hebben het al meerdere keren in het nieuws voorbij zien komen, feestende jongeren in Portugal en Spanje. Jongeren die geslaagd waren voor hun schoolexamens reisden vanuit verschillende landen massaal af naar het Middellandse zeegebied om daar flink te feesten. Met alle gevolgen van dien, in één week tijd kwamen volgens het AD maar liefst 205 jongeren besmet met het coronavirus terug in Nederland vanuit deze landen. Vanaf morgen verandert het reisadvies weer voor de regio Algarve in Portugal van code geel naar code oranje. Dat betekent: reis alleen naar deze regio als dat noodzakelijk is. Reizigers die nu in de Algarve zijn, moeten vanaf 8 juli bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs laten zien en hoeven niet in thuisquarantaine.

Een coronabewijs houdt in dat reizigers moeten kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd, dat ze een herstelbewijs van corona kunnen laten zien of ze moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien. De Rijksoverheid laat weten dat er deze week geen reisadviezen in Europa van code oranje naar code geel kleuren. Ook laat de Rijksoverheid weten dat het RIVM oplopende besmettingen constateert in onder andere de Spaanse regio’s Catalonië, Andalusië en Valencia. Het RIVM monitort nauwlettend de situatie op de Canarische Eilanden en de Balearen in Spanje, die nu een geel reisadvies hebben. Dat geldt ook voor Cyprus en het gele deel van Portugal. Dit reisadvies kan ook maar zo weer veranderen naar code oranje.

Lees ook: Lloret de Mar feestvakanties gaan niet door

BlaBlaBla
Print Friendly, PDF & Email