Als een echte predikant blijft Frank Oostdam (ANVR) verkondigen dat je nog steeds de koffers kunt pakken en binnen Europa op reis gaan. Met een onverkoopbare boodschap dat je nog steeds onbezorgd kunt reizen binnen Europa probeert Oostdam de reissector te redden. De criteria voor het rode reisadvies zijn hetzelfde als voor het gele, dus dat maakt voor Oostdam niet zo veel uit. Ondanks exploderende besmettingscijfers wil de sector niets liever dan consumenten oproepen om toch te reizen. Je moet je uiteraard goed voorbereiden voor je op vakantie vertrekt. “En ga als consument vooral geen geld eisen, want dan gaat het bedrijf failliet en heb je niks aan“, liet Oostdam zich eerder deze week in de media ontvallen.

Frankrijk is een probleem

Wanneer je een gezin met twee pubers hebt kan Frankrijk wel een probleem vormen als vakantieland. Het is echt gedoe en een belemmering. Volgens boegbeeld van Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) Frank Oostdam (59) hebben al die landen met elkaar afgesproken dat men getest of gevaccineerd op vakantie moet. Volgens Oostdam wordt er nu een soort paniek gecreëerd dat Europa zich als een oester gaat sluiten wanneer Nederland straks rood kleurt op de Europese kaart.

"Je kan natuurlijk op terrassen gaan zitten en die kinderen hoeven niet perse naar een museum toe. Je kan als ouders de kinderen op de camping laten blijven en wel zelf naar het museum gaan."

donkerrood

Het blijft moeilijk reizen in coronatijd dus je moet jezelf goed voorbereiden. Groningen wordt donderdag op donkerrood gezet, een aantal andere provincies worden ook op rood geplaatst. De afvlakking die we lijken te zien komt deels door achterstanden bij het doorgeven bij de GGD. Het Europese RIVM, het EDCD maakt een kaart op basis van informatie van alle lidstaten. Die leveren wekelijks hun coronacijfers aan, waarna het ECDC er een coronakaart van maakt. Daarop kleuren landen groen, geel, rood of donkerrood. De ECDC-kaart is geen officieel reisadvies, het zegt alleen iets over het aantal besmettingen in een land. 

"Als je nu boekt, moet je heel goed kijken wat de polisvoor­waar­den zijn van je reisverze­ke­ring, want elke verzeke­raar gaat daar weer anders mee om."

Vakantieboerderij Natuurlijk Slowakije
Print Friendly, PDF & Email