Print Friendly, PDF & Email

In verschillende delen van ons land is de zomervakantie alweer begonnen, regio Noord is vorige week maandag met vakantie gegaan en vandaag is regio Midden aan de beurt. Volgende week maandag gaat de laatste regio met vakantie, regio Zuid is dan aan de beurt. Als het weer zo mooi blijft zoals het nu is zullen veel mensen naar de diverse stranden in ons land treken. Lange files op de snelweg en rondom de stranden staat al het verkeer vast, elk jaar is er weer hetzelfde tafereel. Het is dan ook verstandig om niet met de auto te reizen naar het strand. Door de corona blijven ook dit jaar veel Nederlanders in de zomervakantie in eigen land en zoeken bij mooi weer massaal plezier en verkoeling aan de vele stranden die Nederland rijk is. De grootste badplaats van Nederland maakt zich op voor een drukke zomer. De gemeente Den Haag geeft voor deze zomer een reisadvies uit aan iedereen die het strand daar wil gaan bezoeken. Dit advies geven ze om de overlast die daar vorige zomer was, dit jaar te voorkomen.

"Het college heeft samen met bewoners, ondernemers en externe partners een actieplan Scheveningen opgesteld om de overlast tijdens het strandseizoen terug te dringen. Maar ook bezoekers kunnen hierbij helpen. Door slim te reizen, afval in de bakken te gooien, even door te lopen naar een rustiger plek en door zich fatsoenlijk te gedragen in onze badplaats. We doen het samen voor Scheveningen!"

Mensen die naar het strand willen gaan kunnen het beste met het openbaar vervoer, (deel)fiets of (deel)scooter reizen, hiermee ben je het snelst bij het strand. Ook kun je gebruik maken van de HTM Strandexpress deze sneltram stopt alleen bij station Hollands Spoor, station Den Haag Centraal, Kurhaus en het Zwarte Pad, reizigers zijn hiermee snel op het strand van Scheveningen. Als je niet anders kan en toch met de auto gaat kun je het beste gebruik maken van Park + Beach of parkeer je auto in één van de parkeergarages. Reis zo vroeg mogelijk in de ochtend naar het strand en parkeer vooral niet in woonwijken, hier mag je vaak maar maximaal 1 tot 2 uur parkeren, en je hebt geen zin om tussentijds je auto te moeten gaan verzetten. De snelste routes naar Scheveningen, Duindorp en Kijkduin kun je vinden op de website van de gemeente Den Haag. En ook wordt er door de gemeente gevraagd aan bezoekers om zich aan de ‘huisregels’ te houden. Zo kan iedereen van het strand en het mooie weer genieten en is het ook voor de inwoners en ondernemers een fijne zomer.

Lees ook  Deelscooters: Scootervrij strijdt tegen overdaad in Nederlandse steden

Lees ook: Doek valt na faillissement Atvangarde B.V.