Veel mensen vertrekken één dezer weken op vakantie of zijn al vertrokken, regio Noord en Midden hebben al vakantie en regio Zuid sluit zich daar volgende week bij aan. De auto’s met caravan zullen weer massaal de grenzen overtrekken naar campings ergens in Europa. Het is erg belangrijk om goed voorbereid op vakantie te gaan, hierbij hoort dus ook een goede check van je auto en natuurlijk ook je caravan. Je wilt onderweg niet voor problemen met je auto komen te staan, in een ‘vreemd’ land waar ze een andere taal spreken. Elk jaar organiseert de ANWB in Nederland een gratis wegenwacht vakantiecheck. Dit jaar is deze check op zaterdag 24 juli van 7:00 tot 12:00 uur, tijdens deze dag kunnen vakantiegangers gratis hun auto en laten checken, zodat ze veilig op vakantie kunnen gaan.

De ANWB wegenwacht vakantiecheck is elk jaar in Hazeldonk op de parkeerplaats langs de A16 en wordt altijd druk bezocht. De auto’s worden op 23 punten gecontroleerd, hier valt onder andere het checken van verlichting, bandenspanning, banden profiel, ruitensproeiervloeistof, koelvloeistof, remvloeistof, accu en het oliepeil onder. Ook kunnen mensen kleine problemen ter plekke laten verhelpen door de professionals die aanwezig zijn. Vergeet ook niet bijvoorbeeld de verlichting en de banden van je caravan te controleren. Een veel voorkomend probleem zijn verkeerd en te zwaar beladen caravans. Dit kan ernstige gevolgen hebben, er kan schade ontstaan aan het chassis en de vering maar de caravan kan ook gaan slingeren tijdens het rijden. Iedereen heeft wel eens een gecrashte caravan langs de snelweg gezien met de halve inboedel over de snelweg verspreidt, dit soort dingen willen we voorkomen. Er wordt in Europa flink gecontroleerd op te zwaar en verkeerd beladen caravans, doe je dit niet volgens de regels dan loop je risico op een flinke boete.

Lees ook: Den Haag geeft reisadvies strandbezoekers

Print Friendly, PDF & Email