Steeds meer mensen over de hele wereld zijn inmiddels ingeënt en wie dacht dat dat het einde van de coronaproblematiek in de wereld zou zijn, heeft het toch echt mis. Momenteel zijn het aantal coronabesmettingen wereldwijd weer aan het toenemen. Hoewel het aantal coronabesmettingen in verschillende landen aan het stijgen is, worden er deze week binnen Europa geen reisadviezen van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel (let op, er zijn risico’s) of van code geel naar code oranje gezet. De Rijksoverheid meldt ook dat het RIVM de situatie nauwlettend in de gaten houdt in Luxemburg en op de Azoren in Portugal en Kreta in Griekenland door het aantal toenemende coronabesmettingen daar. Deze bestemmingen hebben momenteel een geel reisadvies, maar kunnen zo weer veranderen naar een oranje reisadvies.

Volgens het RIVM is er sprake van een groei in het aantal besmettingen in veel Europese landen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het aantal besmettingen, ook alles wat daar mee te maken heeft, zoals het percentage positieve tests en het aantal reizigers dat besmet terugkeert van bezoek aan een ander land worden meegewogen. Op donderdag 22 juli verandert het reisadvies van Malta van code groen naar code geel, het aantal coronabesmettingen loopt daar op. Naar Malta reizen blijft wel mogelijk maar er gelden strenge inreisregels. Alle reizigers moeten onder andere vóór vertrek een Public Health Travel Declaration and Passenger Locator Form invullen en dit moet op verzoek in Malta getoond worden. Reizigers die niet volledig ingeënt zijn en naar Malta reizen moeten 14 dagen op eigen kosten in quarantaine in een door de overheid aangewezen quarantaineaccomodatie. Steeds meer landen hanteren strenge coronamaatregelen, vanaf vandaag moeten volwassenen in Frankrijk een gezondheidspas kunnen laten zien bij bezoek aan een culturele instelling zoals een pretpark, bioscoop en een groot evenement. Vanaf augustus moet dit ook bij horeca en in bepaalde winkelcentra’s.

Lees ook: Doek valt na faillissement Atvangarde B.V.

Print Friendly, PDF & Email