Volgende week zouden ze op vakantie gaan maar ze kregen een mailtje met de annulering op vrijdagmiddag om 16.55 uur. Keurig volgens de regels van de kunst verstuurde Vacansoleil het slechte nieuws vlak voor haar eigen sluitingstijd en vlak voor het weekend zodat niemand nog kan bellen. Ondertussen konden teleurgestelde gedupeerden een paar dagen ‘afkoelen’ vooraleer ze konden reageren. Een reactie vragen bij Vacansoleil kon dus niet tot maandagochtend. Op de RTL Nieuws website staat het droevige verhaal van Hans en Christel, die trouwens niet de enigen zijn. Op sociale media delen tientallen mensen hun frustratie en teleurstelling.

overboeking 

Uit navraag bij de Vacansoleil door RTL Nieuws blijkt dat in ieder geval 160 vakantiegangers een mail hebben gekregen waarin stond dat hun vakantie geannuleerd was. De vakantie was betaald en de reisbeschrijving was al binnen. De vakantie, die vorig jaar werd uitgesteld en eindelijk door kon gaan annuleren stuit op veel onbegrip. Annuleren vanwege bosbranden of overstromingen is alle begrip voor maar overboeking door een systeemfout?

(artikel gaat verder na afbeelding)
Foto: Pitane Blue - Vacansoleil Eindhoven

een groot incident

Touroperator Vancansoleil laat in een reactie aan RTL Nieuws weten dat vanwege een overname campings die vallen onder de Iris-groep, zijn overboekt. Het gaat om campings zoals Iris Parc Le Château de Galaure waar lekker spetteren in het aquapark of in het meertje met strand ernaast er niet in zit dit jaar. In een mail heeft Vacansoleil zeker 150 mensen laten weten dat vanwege een systeemfout boekingen niet goed zijn gegaan.

Getroffen vakantiegangers zijn niet te spreken over de manier van communiceren. Sommigen dachten dat de mail een grap was, blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Ze balen er van dat Vancansoleil dagenlang slecht of niet bereikbaar was.

Lees ook  Veel vakantieparken en hotels verliezen hun glans

"Hoe vervelend ook, dat gebeurt ieder seizoen. We hebben 550 campings en doen per jaar 55.000 boekingen. Dan gaat het weleens verkeerd. Maar we zoeken altijd voor een alternatief of anders krijgen mensen hun geld terug."

De woordvoerder noemt het ‘een groot incident.’ “Maar we zoeken voor al deze mensen een nieuw alternatief, en als dat niet lukt dan krijgen mensen hun geld terug.” Toch geeft deze annulering heel veel stress bij de getroffen vakantiegangers.

Lees ook: Grensoverschrijdend goederenvervoer moet soepeler

Print Friendly, PDF & Email