Print Friendly, PDF & Email

De gemeente Amsterdam heeft in samenwerking met Hely en ParkBee twee nieuwe mobiliteitshubs geopend. In een mobiliteitshub kunnen bewoners en bezoekers van Amsterdam verschillende elektrische voertuigen reserveren en gebruiken. Omdat de openbare ruimte in Amsterdam schaars is worden deze hubs geplaatst op bestaande parkeerterreinen bij het Student Hotel in Oost en het Fashion Hotel in Nieuw-West. Afhankelijk van de reis die je gaat maken, kun je een voertuig kiezen dat aansluit op jouw wensen.

Aanbod elektrische voertuigen

In de hub in Nieuw-West worden 4 e-bikes, 2 auto’s en 1 bakfiets aangeboden. Als bezoeker kun je bijvoorbeeld je auto parkeren bij het Fashion Hotel en per e-bike verder reizen naar het centrum. Maar ook als bewoner heb je dankzij een hub de mogelijkheid om gebruik te maken van schone vervoersmiddelen zonder ze zelf aan te moeten schaffen. In de hub in Oost vind je 4 e-bikes en 2 auto’s. Het huren van de voertuigen gaat eenvoudig via de  app van Hely en kan al vanaf €1,50 per uur. Aan het einde van iedere rit breng je het voertuig weer terug naar de hub.

Duurzame stad

Mobiliteitshubs zijn in eerste instantie tijdelijk om te onderzoeken of ze positief kunnen bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad. We onderzoeken bijvoorbeeld of mobiliteitshubs de druk in de openbare ruimte verlagen doordat mensen een goed alternatief voor de eigen auto tot hun beschikking hebben. Het project ontvangt subsidie van het Europese EIT Urban Mobility programma.

Lees ook: Nieuwe thuisbezorghub voor Jumbo in Heerenveen

ParkBee Haarlem
ParkBee Haarlem
Lees ook  NS en ProRail: inzetten op veiligheid tijdens zomerse onderhoudswerkzaamheden