Print Friendly, PDF & Email

Het WMO vervoer voor Amstelveen en Aalsmeer wordt per 1 januari 2022 uitgevoerd door een nieuwe speler voor deze regio op WMO gebied. Maasstad Regie Centrale (MRC) tekende afgelopen week de contracten nadat bleek dat MRC als winnaar uit deze aanbesteding kwam. Maasstad Regie Centrale behoort momenteel tot een van de snelgroeiende taxibedrijven in de Rotterdamse regio en is actief in taxivervoer en leerlingenvervoer voor opdrachtgevers en personenvervoer voor zorginstellingen. De onderneming stelt hoge eisen aan het niveau van haar mensen, automatisering en middelen. 

Het vervoer wordt tot op vandaag verzorgd door Munckhof. In de gemeente Aalsmeer kunnen inwoners met een indicatie gebruik maken van het WMO-vervoer. Het vervoer is een vorm van collectief taxivervoer, die u van deur tot deur brengt binnen het vervoersgebied Aalsmeer. Ook dankzij voorzieningen op het gebied van vervoer blijven bewoners mobiel binnen de gemeente Amstelveen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt hulp en voorzieningen om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen.

Amstelveen

In Amstelveen is er vervoer voor iedereen die niet met het reguliere openbaar vervoer kan reizen. Het is vervoer van deur tot deur. U moet via de vervoerder een rit reserveren. U gebruik maken van WMO-vervoer met een vervoerspas. Deze vraagt u aan bij de gemeente. U krijgt een pas van de vervoerder met een klantnummer. Meestal reist u met WMO-vervoer samen met anderen. De taxi haalt dan verschillende passagiers op en rijdt dus niet altijd de kortste route van uw voordeur naar uw bestemming.

Aalsmeer

Om verschillende redenen kan zelfstandig wonen, boodschappen doen of familie of vrienden opzoeken een hele opgave zijn. Woont u in Aalsmeer en heeft u hulp of ondersteuning nodig? Dan kan u contact opnemen met het Sociaal loket. Een medewerker van het Sociaal loket gaat met u in gesprek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw persoonlijke situatie en het probleem dat u ervaart. De medewerker vraagt u actief mee te denken over eventuele oplossingen voor uw probleem. U kan hierbij ook denken aan hulp vanuit uw eigen netwerk of een verwijzing naar een instantie die u gericht kan adviseren of ondersteunen.

Valys

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Lees ook: Verduurzamen prioriteit voor Maasstad Regie Centrale

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt hulp en voorzieningen om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen.