Het begin van de coronapandemie ligt nog vers in ons geheugen, strenge maatregelen, sluiting van winkels, alleen gebruik maken van het OV als dit echt noodzakelijk was en de luchtvaart die bijna helemaal op zijn gat lag. Gelukkig is dat verleden tijd en hebben we ondertussen ons leven weer geleidelijk aan meer kunnen oppakken. Steeds meer komen we in de buurt van hoe het voor de coronapandemie was. Nu is het eindelijk bijna zover, vanaf zaterdag 25 september worden weer enkele coronamaatregelen versoepeld door ons kabinet. De anderhalve meter afstand houden van elkaar is er dan officeel niet meer bij. Eindhoven Airport meldt dat bezoekers die reizigers komen brengen of halen eindelijk weer welkom zijn vanaf 25 september op de luchthaven.

De vertrekhal is dan eindelijk weer open voor bezoekers, ophalers en wegbrengers. De vertrekhal is ongeveer 15 maanden lang dicht geweest voor deze groep, en alleen reizigers mochten binnen. Ook het dragen van een mondkapje is op het vliegveld alleen nog verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar vanaf de prescan (het gebied waar alleen medewerkers en reizigers mogen komen). Uiteraard blijven de hygiënemaatregelen nog wel van kracht, Hoesten en niezen blijf je doen in je ellenboog. Handen wassen en geen handen schudden hoort daar ook nog bij. En als mensen klachten hebben moeten ze nog steeds thuisblijven en zich laten testen. En ondanks dat de anderhalve meter regel officieel afgeschaft wordt vanaf zaterdag 25 september vraagt Eindhoven Airport toch aan iedereen om dit toch zoveel mogelijk te doen.

Lees ook: Virgin Atlantic website crasht tijdens vluchten boeken

Print Friendly, PDF & Email