Bertho Eckhardt werd herbenoemd door de leden tot voorzitter van de branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer. Na twee termijnen draagt hij de mobiliteitsbranche nog altijd een warm hart toe. Om zijn benoeming voor een derde termijn gestalte te kunnen geven waren wel aanpassingen in de statuten noodzakelijk, maar ook daar stemden de leden mee in.

netwerk

KNV voorzitter Eckhardt heeft een groot netwerk en met zijn Haagse lobby veel vertrouwen opgebouwd bij de leden van het KNV. In 2019 is hij teruggetreden als voorzitter van brancheclub Bovag omdat hij na een compliance-onderzoek bij verzekeraar Bovemij niet meer boven alle twijfel verheven zou zijn. Eckhardt was ook commissaris bij Bovemij. Ook bij Bovag was Eckhardt een geliefde voorzitter.

onbegrijpelijk

Tijdens de pandemie werd KNV-voorzitter Bertho Eckhardt boos na een uitspraak van oud Minister van Nieuwenhuizen die reizigers had geadviseerd alleen een taxi te nemen als daartoe een absolute noodzaak was. En tot overmaat van ramp kwamen ondernemers in het taxi- en touringcarvervoer nog niet in aanmerking voor de TOGS-regeling. “Onbegrijpelijk’, aldus KNV-voorzitter Bertho Eckhardt.

coulant

Enige tijd geleden riep hij opdrachtgevers op om zich ‘coulant’ op te stellen wanneer ze zien dat hun cliënten niet tijdig of zelfs helemaal niet vervoert worden. Door gebrek aan chauffeurs kunnen roosters niet optimaal worden ingevuld. Dat probleem is volgens Bertho Eckhardt ook het probleem van de opdrachtgever. Tenslotte moeten we samen het probleem ‘oplossen’. De brandorganisatie is met de vakbonden in gesprek om het beroep van chauffeur weer extra onder de aandacht te brengen, maar voorzitter Eckhardt is ook realistisch: “Dit probleem is niet van vandaag op morgen opgelost.”

Lees ook  Waterstoftechnologie of kindervrije vluchtzones introduceren?

over KNV

Koninklijk Nederlands Vervoer is de koepelorganisatie voor het beroepspersonenvervoer. KNV Zorgvervoer en Taxi en Busvervoer Nederland maken onderdeel uit van Koninklijk Nederlands Vervoer. KNV behartigt zowel de collectieve als de individuele belangen van de leden. KNV is als brancheorganisatie voortdurend betrokken in publieke en private overlegstructuren. Door deze voortdurende actieve participatie weet KNV de belangen van haar sectoren effectief te behartigen en levert het een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan mobiliteitsvraagstukken op zowel nationaal als internationaal niveau. Hierbij zijn goede contacten met politici en het ambtelijk apparaat van groot belang. Om de ledenbelangen daarnaast verder optimaal te kunnen behartigen, werkt KNV nauw samen met nationale en internationale belangenorganisaties, zoals de werkgeversorganisatie VNO-NCW, de IRU en de UITP.

Lees ook: Jantine Vochteloo secretaris KNV Zorgvervoer en Taxi

Bertho Eckhardt
Bertho Eckhardt - voorzitter KNV en Busvervoer Nederland
Print Friendly, PDF & Email