Het merendeel van de Nederlandse reizigers vindt de reisadviezen van de Nederlandse overheid te streng. Dat blijkt uit recent onderzoek van de VakantieDiscounter onder 1.581 respondenten. Van de ondervraagden zegt 63% de reisadviezen te streng te vinden. Slechts 5% vindt deze te soepel. De overige 32% zegt geen mening te hebben.

Onduidelijke & veranderlijke reisadviezen

22% van de ondervraagden vindt de reisadviezen onduidelijk. Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter: “Het is voor Nederlandse reizigers, en dat zagen we ook afgelopen zomer weer, niet te begrijpen dat Nederlanders niet naar Egypte mogen, maar Duitsers wel. Reizigers vragen zich af waarom er niet één lijn wordt getrokken binnen Europa.”

 

“57% van de reizigers vindt daarnaast dat de reisadviezen per land moeten worden bekeken, zeker op intercontinentaal vlak. “Nederland heeft praktisch alles buiten Europa op één hoop gegooid en oranje gemaakt. Dat is tegen het zere been van de reizigers, want er zijn landen buiten Europa die corona beter onder controle hebben dan wij. Nederlanders zijn daarnaast het ge-jojo met de reisadviezen zat; maar liefst 30% vindt dat de reisadviezen te veel veranderen. “We zien dat dit mensen tegenhoudt om te boeken terwijl ze zo graag op vakantie gaan, ook buiten Europa.”.

Oranje bestemmingen

Van alle ondervraagden zegt 37% geen moeite te hebben om naar een vakantiebestemming af te reizen met kleurcode oranje. Van de respondenten die oranje bestemmingen mijden, geeft 60% aan zich zorgen te maken om de coronasituatie ter plaatse.

Wat reizigers ook tegenhoudt, is dat ze bang zijn niet (voldoende) gedekt te zijn door hun verzekering. Dit geldt voor 19% van de respondenten. Als zij wel volledig gedekt zouden zijn voor evt. bijkomende kosten i.v.m. corona, zou 53% van deze mensen wel naar oranje gebieden reizen.

Uit de enquête komt duidelijk naar voren dat, indien men boekt naar oranje bestemmingen, de nodige voorbereidingen worden getroffen; 89% verdiept zich in de benodigde reispapieren, 74% checkt de lokale maatregelen en 60% checkt bij boeking wat de annulerings- of omboekingsvoorwaarden zijn. De oranje bestemmingen waar men het liefste heen zou reizen zijn Turkije, Egypte, Bali, de Verenigde Staten en Kaapverdië, aldus de VakantieDiscounter.

“Turkije is voor ons geen verrassende eerste keuze. De besmettingscijfers in de badplaatsen vallen mee en het land kent daarnaast een uitstekende gezondheidszorg. We zien ook dat er een toenemende vraag is naar reizen richting de Verenigde Staten nu de inreisvoorwaarden voor die bestemming per 8 november wijzigen".

22% van de ondervraagden vindt de reisadviezen onduidelijk.
Print Friendly, PDF & Email