Reizigers kunnen vanaf april volgend jaar met de boot naar Noorwegen. De reis vanuit de Groningse Eemshaven duurt ruim veertien uur en gaat minimaal 225 euro kosten per persoon. Behalve voor toerisme is de “moderne cruise ferry” ook bedoeld voor vrachtverkeer, meldt het bedrijf Holland Norway Lines.

Commercieel gezien zal de verbinding met name vanuit Noorwegen interessant zijn, zegt de initiatiefnemer bij de bekendmaking. “Voor de Noorse vakantieganger biedt dit nieuwe mogelijkheden om Nederland op een eenvoudige en comfortabele manier te bereiken.” Ook zou de nieuwe verbinding aansluiten bij een duurzame manier van toerisme. De bestemming vanuit Nederland is Kristiansand in het zuiden van Noorwegen.

Deze week gaan de eerste kaarten in de verkoop. De eerste vaart is op 7 april 2022, waarna de tocht drie keer per week wordt gevaren. Vanuit de Eemshaven is er tot nu toe alleen een overtocht naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Eerdere plannen voor een veerboot naar Schotland liepen vorig jaar op niets uit.

Lees ook: Populariteit deelauto blijkt luchtkasteel

Vanuit Groningen naar Noorwegen met Holland Norway Lines.
Print Friendly, PDF & Email