Fastned, het Europees snellaadbedrijf, opent vandaag haar eerste vier snellaadstations in Frankrijk. Met deze eerste vier van negen stations krijgen EV-rijders toegang tot grote en kwalitatieve laadstations op belangrijke snelwegen tussen Parijs en Lyon. De ontwikkeling van de stations komt nadat Fastned een aanbesteding had gewonnen van het Franse tolwegbedrijf APRR/AREA. Fastned voegt hiermee een zesde land toe aan haar groeiende Europese netwerk van snellaadstations.

Fastned ontwikkelt en exploiteert snellaadstations op drukbezochte locaties langs snelwegen en in steden. Ieder station kan tot honderden auto’s per dag opladen met 100% duurzame elektriciteit en een snelheid tot 300 km reikwijdte in slechts 15 minuten. De stations bieden een nieuw niveau van comfort aan Franse EV-rijders met een luifel die de gebruikers beschermt tegen neerslag, en het station van veraf zichtbaar maakt. Sinds de oprichting in 2012 heeft Fastned 177 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Zwitserland en nu ook in Frankrijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

“Het beschikbaar stellen van grote locaties via langjarige huurcontracten is cruciaal voor de aanleg van hoogwaardige laadinfrastructuur. Fastned is trots deze aanbesteding van APRR te hebben gewonnen, wat tevens bewijs is van onze kwalitatieve oplossing voor snellaadinfrastructuur. Ik ben erg blij dat APRR het voortouw heeft genomen om partijen als Fastned in staat te stellen om stations te bouwen door middel van een openbare aanbesteding. Met de opening van deze stations voegen we een zesde land toe aan ons netwerk, een geweldige prestatie van ons Franse team en goed nieuws voor elektrische rijders.”

Michiel Langezaal, CEO Fastned.

De eerste vier Fastned snellaadstations in Frankrijk zijn gesitueerd op de volgende verzorgingsplaatsen: Gevrey-Chambertin Ouest (A31, Dijon), Écot (A36, Montbéliard), Pont Chêne d’Argent (A39, Dole) en Pont Val de Saône (A39, Dole). De andere vijf stations worden de komende weken geopend langs de Autoroute du Soleil (A6), op de route naar Zwitserland en rond Dijon. Elk station telt 4 laders, die tot 300 kW leveren, en zal worden uitgebreid tot maximaal 12 laders naarmate de vraag toeneemt.

De laadstations ondersteunen het doel van APRR om hoogwaardige laadinfrastructuur te realiseren langs de belangrijkste snelwegen in Frankrijk en zijn cruciaal om het snel groeiende aantal elektrische voertuigen in het land van elektriciteit te voorzien. Ze dragen ook bij aan de doelstelling van het Franse Ministerie voor Energietransitie om tegen 2022 overal in het land laadstations voor elektrische auto’s te plaatsen. Het aandeel elektrische auto’s in Frankrijk neemt snel toe en bedraagt inmiddels ongeveer 10% van de nieuw verkochte auto’s, ten opzichte van 1,2% in 2017, aldus Fastned

“De realisatie van laadinfrastructuur langs snelwegen is cruciaal in de transitie naar elektrische mobiliteit in Frankrijk en de ambitie om de Franse CO2 -uitstoot te verminderen. Dit eerste project is nog maar het begin, aangezien Fastned een belangrijke speler wil zijn in Frankrijk, met een groot nationaal netwerk dat elektrische rijders vrijheid biedt met het serviceniveau dat ze verwachten."

Pierre Courgeon, Fastned Country Manager Frankrijk.

Foto boven en onder: Beeldbank Fastned.

Lees ook: Campagne: ‘Veilig op weg! Blijf uit de dode hoek’

Locaties snellaadstations Frankrijk.
Print Friendly, PDF & Email