Wie graag met de trein wil reizen kan rond de zomer van 2022 met de nachttrein van de European Sleeper van Brussel, via Amsterdam, Berlijn en Dresden naar de Tsjechische hoofdstad Praag afreizen. European Sleeper is dé spoorwegmaatschappij speciaal voor nachttreinen. Deze maatschappij is opgericht door startende ondernemer Elmer van Buuren en Chris Engelsman en is een Belgisch-Nederlands initiatief. Ze zijn een nachttreinnetwerk op aan het bouwen vanuit België en Nederland. RegioJet (Tsjechische vervoerder) is hun partner. European Sleeper is een fusie tussen de Nederlandse start-up European Sleeper en het Belgische Moonlight Express. Je kunt naar verwachting rond de zomer van 2022 comfortabel en duurzaam reizen naar Brussel, Amsterdam, Berlijn en Praag met de nachttrein. 

In eerste instantie zou je vanaf april met de nachttrein van European Sleeper kunnen reizen maar dit is uitgesteld omdat ze nog werken aan de optimalisatie van de treinsamenstelling. Naar verwachting weten ze aan het begin van het nieuwe jaar de exacte datum en dan volgen ook de ticketprijzen en comfortniveaus. Je kunt drie keer per week met de nachttrein reizen, op maandag-, woensdag- en vrijdagavond. De trein vertrekt om 19:22 vanuit Brussel en rijdt vervolgens via diverse stations naar Praag waar deze om 10:24 in de ochtend aankomt. Vanuit Praag vertrekt de trein op zondag, dinsdag en donderdag om 18:31 via dezelfde verschillende stations en komt rond 09:54 de volgende ochtend in Brussel aan. Uiteindelijk is de bedoeling dat de nachttrein dagelijks gaat rijden. Duurzaam reizen met de nachttrein is interessant voor zowel de zakelijke reiziger als de vakantieganger.

Lees ook: NS laat minder treinen in de spits rijden

Praag.
Print Friendly, PDF & Email