Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Mensen reizen weer volop met de trein, na maandenlang alleen voor noodzakelijke dingen op pad te zijn gegaan hebben we sinds de laatste versoepelingen weer meer onze vrijheid terug. Onder andere winkels, dierentuinen en pretparken zijn weer open, dus een dagje erop uit met de trein behoort weer tot de mogelijkheden. De Nederlandse Spoorwegen heeft wel onlangs de dienstregeling aan moeten passen omdat er veel personeelsleden thuiszitten door ziekte door corona of in quarantaine zitten. De aanpassing van de dienstregeling wordt stapsgewijs gedaan en zijn 21 februari helemaal doorgevoerd.

Sinds kort verkoopt de NS een nieuw treinkaartje. Het Vroegboek Dal ticket, met dit ticket krijgen reizigers tien procent korting als ze hun reis buiten de spits en vier dagen van tevoren boeken. De korting geldt wel alleen voor enkele en dagretour ritten van het volledige tarief in de eerste en tweede klas. De korting wordt gegeven om reizigers te stimuleren buiten de spits te reizen, zeker in tijden van corona maar buiten corona om wil de NS dit ook stimuleren.

‘’Door de recente versoepelingen zien we dat weer meer reizigers de weg terugvinden naar de trein, daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Vooral nu is spreiden heel belangrijk, maar dat geldt wat ons betreft ook voor na corona. Met dit nieuwe ticket willen we extra korting aanbieden aan reizigers die buiten de spits met de trein reizen.”

Uit onderzoek onder bijna 77.000 reizigers blijkt dat reizigers weer meer tevreden zijn over hun station. In 2016 kregen stations in Nederland een gemiddeld rapportcijfer van 6,94. In 2020 was het rapportcijfer 7,26 en vorig jaar was dat rapportcijfer een 7,31. Dit onderzoek wordt in opdracht van de NS en ProRail gedaan, ze doen dit om te kijken hoe reizigers de verschillende stations ervaren en waar dus eventueel nog verbeteringen nodig zijn. Station Overveen in Noord-Holland kreeg het hoogste rapportcijfer van reizigers, een 8,2. Het laagste cijfer werd toegekend aan station Rotterdam-Zuid.

Lees ook: Proef: Reizen met behulp van GPS op je telefoon