GRP width=

Met Mobility as a Service (MaaS) willen we reizigers een optimale en multimodale reis kunnen aanbieden. Daarvoor dienen dienstverleners met verschillende vervoerders te communiceren en zijn er datastromen nodig voor het plannen, reserveren en betalen van een reis. Om al deze partijen efficiënt en realtime met elkaar te laten praten is 1 taal nodig. Standaardisatie dus. Dinsdag 22 maart  kan je nu reeds in de agenda noteren. Het MaaS Kenniscafé geeft antwoord op de vraag: waarom die noodzaak voor standaardisatie in een data gedreven ecosysteem mobiliteit?

Sprekers

Een lijst met boeiende sprekers. Bij Mobinck (Jef Heyse) willen ze mobiliteit eenvoudiger maken waarbij men minder bezit en meer gebruikt Een wereld zonder files, zonder parkeerproblemen en minder druk op ons milieu, dat is de drijfveer. Door mensen en oplossingen te verbinden, en samen met opdrachtgevers een mobiliteitsecosysteem te ontwikkelen waarop de nieuwste ontwikkelingen naadloos kunnen worden aangesloten.

Mark Verbeet, werkzaam bij de gemeente Utrecht, is altijd nieuwsgierig naar technologische innovatie, smart city en datagedreven oplossingen. Als strategisch adviseur heeft hij ruime ervaring met het aanjagen, ontwikkelen en realiseren van slimme en duurzame mobiliteitsconcepten, deelmobiliteit, MaaS en laadinfrastructuur.

Nico van Paridon is adjunct directeur van de Vervoerregio Amsterdam (VRA). Met hun expertise helpen de gemeente Amsterdam en partners in de regio bij het realiseren en verbeteren van regionale verkeer- en vervoerverbindingen. Deze expertise willen we graag delen en versterken. 

Tania Rademaker is Sales & Business manager bij 9292 REISinformatiegroep. Goed nieuws, want afgelopen maand bracht OV9292 de samenwerking met Donkey Republic naar productie en dat betekende dat men sinds 1 maart 2022 de fietsen van Donkey Republic kan opvragen via de 9292 Locaties API, die te koppelen is aan de 9292 Reisadvies API. 

Lees ook  Grote progressieve hervorming openbaar vervoer start op 1 juli

Ties de Groot, projectmanager Open Parkeerdata, trekt een parallel met standaardisatie in de parkeerbranche en neemt ons mee in zijn ervaringen.

Lees ook: MaaS nog lang geen mobiliteit voor iedereen

Print Friendly, PDF & Email