BLUE

"Laat ik het even opnemen voor de mensen met een kwetsbare gezondheid"

De coronaverplichtingen werden omgezet in adviezen, zoals het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer, taxi’s en plekken waar het heel druk is. Op vliegvelden en in het vliegtuig is een mondkapje nog wel verplicht. Nu mondkapjes in het openbaar vervoer met ingang van woensdag niet meer verplicht zijn, heeft bijna niemand er meer eentje op, zegt een woordvoerster van de NS.

verantwoord

Laat ik het even opnemen voor de mensen met een kwetsbare gezondheid“, aldus Joost Rongen, een van onze vaste lezers in een reactie. “De NS-woordvoerder vertelde vanochtend in een radio-interview dat ze enorm blij zijn van het mondkapje af te zijn. Op de vraag hoe de kwetsbaren zich dan veilig moeten blijven voelen in het OV gaf zij aan dat het hen natuurlijk vrij staat om een mondkapje te blijven dragen. Tegelijkertijd hoopte ze dat mensen weer meer naar kantoor gaan en het OV weer weten te vinden. Ik ben voor mezelf niet bezorgd, maar toen ik deze week de pech had te moeten staan in een overvolle trein had ik niet het gevoel dat het verantwoord is.

Het kabinet heeft de coronamaatregelen versoepeld, omdat de omikronvariant van het virus die de laatste maanden rondgaat mensen doorgaans minder ziek maakt dan eerdere varianten. Op intensive cares is het aantal coronapatiënten vrij stabiel op een veel lager niveau dan toen de deltavariant de overhand had.

oude normaal

Dinsdag droegen de mensen nog wel een mondkapje, maar je merkte wel dat ze er echt genoeg van hadden“, aldus de NS woordvoerder. NS hoopt dat er nu meer mensen met de trein gaan, nu een mondkapje niet meer nodig is. Sinds maandag rijden nagenoeg ook alle treinen weer, omdat minder NS collega’s thuiszitten door ziekte. “We gaan terug naar het oude normaal.”

Lees ook: Mondkapjesplicht in openbaar vervoer afgeschaft

"We gaan terug naar het oude normaal."
Print Friendly, PDF & Email