Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Duizenden reizigers hebben nog altijd geen geld teruggekregen voor hun reis die niet doorging door corona. Vooral buitenlandse luchtvaartmaatschappijen en platforms die vliegtickets verkopen keren maar niet uit. Dat blijk uit navraag van BNR bij drie grote claimorganisaties.

Zo’n 5.000 reizigers wachten op hun geld. Zij zijn voor enkele miljoenen euro’s gedupeerd. “Het lukt ze niet om dat geld terug te krijgen”, zegt Remco Kuilman van Aviclaim. “Luchtvaartmaatschappijen zijn vaak onbereikbaar of ze verschuilen zich achter voucherregelingen.”

Vooral buitenlandse maatschappijen willen niet betalen, merkt Kuilman. “Het hoogste bedrag staat open bij Ryanair. Vanwege de lage ticketprijzen zijn dat de meeste gedupeerde passagiers die zich bij ons hebben gemeld.” Ook passagiers van Iberia en Royal Air Maroc krijgen moeilijk hun geld terug.

Lees ook: Vliegtaks waarschijnlijk naar 24 euro per vlucht