Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Aanstaande vrijdag 1 april maakt de nieuwe cruiseferry van Holland Norway Lines, de MS Romantika, haar eerste entree in Eemshaven. Hier zal het schip zich klaarmaken voor de eerste afvaart volgende week naar Kristiansand, Noorwegen.

De MS Romantika heeft een lange reis afgelegd. Afgelopen maandag vertrok het vanuit Finland waar zij voor groot onderhoud gestationeerd lag. Daar is het schip ‘omgevlagd’ en vaart sindsdien onder de Nederlandse vlag. Via bestemmingshaven Kristiansand in Noorwegen maakt de cruiseferry nu haar opwachting in Groningen.

Op vrijdagmiddag rond 12.00 uur maakt de MS Romantika haar entree aan de Borkumkade in Eemshaven. Hier zal zij gereedgemaakt worden voor de eerste afvaart op 7 april. Vanaf dan start de nieuwe vaarverbinding tussen Eemshaven en Kristiansand en zal het schip drie keer per week afvaren naar Noorwegen.

MS Romantika is met meer dan 700 hotelkamers en een breed scala aan cruisefaciliteiten het grootste en meest moderne passagiersschip dat vanuit Nederland een veerdienst onderhoudt.

Over Holland Norway Lines

Holland Norway Lines kondigde eind vorig jaar met succes de nieuwe vaarverbinding tussen Nederland en Noorwegen aan. Sinds de aankondiging zijn er zo’n 80.000 passagiers geboekt. 

Lees ook: Bandenhotel ideaal als je weinig plek hebt