Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Het is gelukkig weer zover, afgelopen weekend zijn we van de wintertijd overgegaan op de zomertijd. Langere avonden en mooi weer in het verschiet, wie wordt daar nou niet blij van? Helaas zitten er ook nadelen aan de overgang en konden we in de verschillende media lezen en zien dat er door het verzetten van de klok veel meer aanrijdingen zijn met wild, dit is natuurlijk vreselijk. Met de overgang van de wintertijd naar de zomertijd is het juiste moment aangebroken om je zomerbanden van stal te halen en deze op je auto te laten monteren. Steeds meer mensen hebben voor optimale veiligheid 2 sets banden voor hun auto, één set zomerbanden en één set winterbanden.

Er bestaat hierover een gouden regel: “Bij temperaturen boven de 7 graden wordt het tijd om je zomerbanden tevoorschijn te halen!” Het is om verschillende redenen geen goed idee om het hele jaar door te rijden op alleen winterbanden of alleen zomerbanden. Veel mensen zitten met de bandenwissel met een bijkomend probleem. Het probleem dat ze geen plek hebben voor de opslag van hun zomerbanden of winterbanden. Voor die mensen is er het bandenhotel, een ideale oplossing voor mensen die te weinig ruimte hebben.

Je hebt vast wel eens iets gehoord over het bandenhotel? Een bandenhotel is een speciaal ingerichte opslagplaats die wordt gebruikt voor winterbanden in de zomer en zomerbanden in de winter. Zulke opslagplaatsen worden vaak gerund door bedrijven in autobanden. Vaak doen zij ook de bandenwissel voor je en slaan ze je banden gelijk op. De opslag gebeurt in ruimten die zoveel mogelijk constant van temperatuur en vochtigheidsgraad worden gehouden. Ook is er minimale verlichting en dus weinig Uv-straling. Op deze manier wordt het rubber van de autobanden zo goed mogelijk beschermd tegen veroudering, waardoor de banden langer meegaan. Ze hanteren een bepaalde manier om je banden te registreren en op te slaan en daardoor zijn je banden altijd makkelijk terug te vinden. 

Lees ook: Auto’s gaan informatie geven aan wegbeheerders

Het bandenhotel is ideaal voor de opslag van je zomerbanden en winterbanden.