Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De ondernemingsraad van KLM is nog wel om advies gevraagd over de benoeming.

NS-directeur Marjan Rintel wordt met ingang van 1 juli 2022 de nieuwe baas van KLM. Moederbedrijf Air France-KLM maakte bekend dat zij bij de luchtvaartmaatschappij de opvolger wordt van Pieter Elbers. De ondernemingsraad van KLM is nog wel om advies gevraagd over de benoeming. Daarbij hebben aandeelhouders het laatste woord. Rintel was voor haar benoeming bij de NS in 2014 ook al actief in verschillende functies bij KLM en Air France-KLM.

De ondernemingsraad van luchtvaartmaatschappij KLM wil de benoeming van Marjan Rintel tot president-directeur vooralsnog niet steunen, melden bronnen aan De Telegraaf. Woensdag wil de raad van commissarissen een knoop doorhakken over de opvolging van de huidige topman Pieter Elbers, wiens contract volgend jaar mei afloopt.

voordracht

Op voordracht van de Raad van Commissarissen had voormalig minister van Financiën, Wopke Hoekstra, Marjan Rintel benoemd tot president-directeur van NS. Rintel is sinds november 2014 werkzaam bij NS en volgde Roger van Boxtel op. Als directeur Operatie en lid van de Raad van Bestuur was zij eerder verantwoordelijk voor alle operationele vervoers- en onderhoudsactiviteiten in Nederland. Rintel heeft veel kennis van het leiden van complexe operationele en logistieke processen met grote maatschappelijke impact. Daarnaast heeft zij ruime commerciële en bestuurlijke ervaring

Foto: NS

Lees ook: KLM op een na veiligste luchtvaartmaatschappij

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Turbulentie: rode cijfers voor Lufthansa, Air France-KLM en Brussels Airlines
KLM