Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

"Ik kan het me niet veroorloven om met pensioen te gaan."

Veel Londense taxichauffeurs werken elke dag twee uur extra vanwege de “astronomische” benzineprijzen en vrezen dat nog meer tijd achter het stuur zitten tot ongelukken kan leiden. Taxichauffeurs bij een taxistandplaats in London Bridge waren ook boos over het mislukken van tankstations om de verlaging van 5p brandstofaccijns door te berekenen die kanselier Rishi Sunak vorige week in zijn voorjaarsbegroting had aangekondigd.

Het zwaarst getroffen zijn de chauffeurs met een TX4-diesel en met een brandstoftank van 50 liter rondrijden. Die betalen nu bijna £ 90 voor een tankbeurt toen het vorig jaar ongeveer £ 65 was. Zelfs taxichauffeurs met een nieuwere hybride LEVC TX rapporteerden een piek van £ 10 in hun wekelijkse tanken, terwijl de energieprijzen betekenen dat de kosten van een volledige tankbeurt zijn verdubbeld. Naarmate de energierekening stijgt, lijkt het probleem alleen maar erger te worden.

"Het kost me wat, dus ik vang de klap op en werk elke dag een paar uur meer. Ik heb het geluk dat ik een baan heb waar ik nog een paar uur kan werken. Als je een baan hebt waar je niet kunt overwerken dan ben je gezien."

Het gebruik van een elektrische taxi bespaard dan nu weer veel geld aan sommige taxichauffeurs in vergelijking met de collega’s. “Ik zou zeker iedereen aanraden om af te stappen van voertuigen op fossiele brandstof.” Het grootste probleem wat zij dan hebben is de batterijcapaciteit. Een snellader vinden is er niet bij, die zijn er gewoon niet. De financiering van TfL of de overheid is er niet om deze te plaatsen. Paul Derry, 64, uit Essex, zei: “Het is wat het is, je moet het hebben. Ik zal nooit met pensioen gaan, ik kan het me niet veroorloven om met pensioen te gaan.”

Lees ook: Uber krijgt 30 maanden taxivergunning in Londen

De financiering van TfL of de overheid is er niet.