Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

klanten kunnen sinds 30 maart een automatische opwaardering van £ 10 instellen op hun Oyster kaart

TfL (Transport for London) heeft het minimumbedrag dat Oyster-kaarten automatisch opwaarderen gehalveerd van £20 naar £10, aangezien de kosten van levensonderhoud blijven stijgen. Om tegemoet te komen kunnen TfL klanten sinds afgelopen woensdag die hun Oyster-kaarten automatisch opwaarderen, dit instellen op £ 10, in plaats van de vorige bedrag van £ 20 standaard. Klanten hebben nog steeds de mogelijkheid om automatisch op te waarderen met £ 20 en £ 40 als ze dat willen.

De TfL-go tarieven waren deze maand met bijna vijf procent gestegen, waardoor de London Underground , bus , DLR en trampassagiers in problemen dreigen te raken. De stijging van 4,8 procent komt omdat TfL de verloren inkomsten na de pandemie probeert terug te vorderen. De meeste tarieven zijn met 10p of 20p gestegen, de grootste stijging van de TfL-tariefprijzen sinds 2012. Alleen de metrotarieven binnen Zone 1 zullen stijgen van £ 2,40 naar £ 2,50.

Mike Tuckett, hoofd klantbetalingen bij TfL zei: “Als onderdeel van ons werk om betalen voor het openbaar vervoer zo gemakkelijk en gemakkelijk mogelijk te maken, kunnen klanten vanaf 30 maart een automatische opwaardering van £ 10 instellen op hun Oyster-kaart. Dit voegt dan automatisch £10 aan pay as you go op hun kaart toe wanneer het saldo onder de drempel van £20 komt.”

Lees ook: Londense taxichauffeurs werken twee uur extra

Londen Victoria Station
Lees ook  Viapass: kilometerheffing voor vrachtwagens wordt duurder