Aanbieder versterkt positie dankzij overname ConnectCar

Deelautoplatform MyWheels maakte bekend door een overname de nieuwe marktleider te zijn op de Nederlandse deelautomarkt. In 2021 groeide het aantal MyWheels auto’s van 750 naar 2250, waarvan meer dan de helft elektrisch. Daarmee pakte de impactgedreven scale-up de toppositie qua aantal publiek toegankelijke deelauto’s. Daar bovenop komt de overname van de plekken van Connect Car afgelopen maand, waardoor MyWheels doorgroeit naar meer dan 2.500 auto’s.  

Bovendien steeg het aantal klanten in 2021 met 194 procent ten opzichte van 2020, net als  het aantal ritten met 214 procent. Met de overname van deelautoplekken van ConnectCar versterkt de aanbieder haar positie in regio Amsterdam. ConnectCar bood tot voor kort bijna 300 deelauto’s – en daarmee deelautoplekken – aan in onder andere Amsterdam, Haarlem, Zaandam en Diemen. Deze deelplekken maken nu plaats voor de (elektrische) vloot van MyWheels.

“Er komen in de regio Amsterdam nu veel gunstig gelegen plekken bij, wat MyWheels in één klap de grootste aanbieder van deelauto’s in Nederland maakt.”

CEO Karina Tiekstra

In 2021 sloeg MyWheels al de handen ineen met start-up Juuve, wat leidde tot een versterkte positie in onder andere Rotterdam en Utrecht. Deelmobiliteit wint, met name in grote steden, steeds meer aan populariteit: deelauto’s zijn bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Met name de jongere doelgroep omarmt de mentale shift van bezit naar gebruik. De voordelen van delen – denk aan lagere kosten en geen gedoe van een eigen auto (onderhoud, APK etc) – wegen voor hen zwaar ten opzichte van het bezitten van een eigen vervoermiddel. Ook het feit dat MyWheels elektrisch rijden toegankelijk maakt voor betaalbare prijzen, heeft meegeholpen in de groei afgelopen tijd.

Lees ook: MyWheels direct te boeken in de Gaiyo app

Elke deelauto bespaart 11 auto’s in privé-bezit.
Print Friendly, PDF & Email