BLUE

Helaas zijn de dagelijkse files op verschillende snelwegen weer terug van weggeweest sinds het thuiswerkadvies niet meer van kracht is. Op dinsdag loop je de meeste kans om in de file te staan in de ochtend- en avondspits. De minste kans om in de file te staan heb je op vrijdag in de ochtendspits. Het paasweekend is ook weer in aantocht, veel mensen gaan lekker een lang weekend erop uit in Nederland of vertrekken voor een korte vakantie naar het buitenland. 

Zeker nu we een lange periode van corona achter de rug hebben en zoveel mogelijk thuis moesten blijven willen we er weer op uit. Met het lekkere weer van de afgelopen dagen krijgen we helemaal de kriebels om weer op pad te gaan. De ANWB waarschuwt iedereen voor drukte op de wegen rond de paasdagen en vooral voor een drukke avondspits op donderdag 14 april. Deze drukte komt door een combinatie van het dagelijkse woon- werkverkeer en mensen die erop uit trekken naar hun vakantieadres.

Tweede paasdag is normaal gesproken ook elk jaar weer een drukke dag voor het verkeer, in de coronatijd was dit natuurlijk een ander verhaal. Tweede paasdag trekken veel mensen erop uit voor een dagje weg naar de dierentuin, pretpark of het tuincentrum. Er worden dit jaar veel mensen verwacht bij de Keukenhof in Lisse, die geopend is tot 15 mei. Keukenhof is twee jaar niet open geweest voor publiek vanwege de coronamaatregelen. 

Paaspop in Schijndel gaat dit jaar ook eindelijk door en zal ook veel publiek trekken na twee jaar van corona. Ook komen op Tweede paasdag alle mensen die een lang weekend weg zijn geweest weer terug naar huis. De meeste vertragingen worden verwacht op donderdagmiddag op de A2 tussen Utrecht en Eindhoven, de A1 Amsterdam/ Apeldoorn, op de A12 Utrecht en de Duitse grens en op de A50 tussen Apeldoorn en Eindhoven.

Lees ook: Mobiliteitsalliantie komt met puntenplan gemeenten

Print Friendly, PDF & Email