Pitane Image

Van Driel is door het CBR erkend als opleidingsinstituut, opgericht om eigen taxichauffeurs op te leiden.

Van Driel is een familiebedrijf en uitgegroeid tot een gerenommeerde vervoersonderneming. Het servicepakket van het puur Brabants bedrijf bestaat onder andere uit leerlingenvervoer, personeels- en groepsvervoer, rolstoel- en ziekenvervoer, taxi- en luchthavenvervoer, touringcarvervoer en autoverhuur. De afgelopen weken hebben ze weer 6 nieuwe touringcars kunnen toevoegen aan het wagenpark die inzetbaar zijn voor leuke schooluitjes, excursies of bedrijfsfeesten. Voor groepen vanaf 9 personen hebben zij met het uitgebreide wagenpark verschillende mogelijkheden om vervoer te verzorgen. Zoals meer bedrijven in de sector zoekt het bedrijf chauffeurs in verschillende functies.

nieuwe contracten

Een deel van het leerlingenvervoer in de regio Noordoost-Brabant is voor vijf jaar gegund aan Van Driel. Na deze periode kan de overeenkomst nog één keer worden verlengd met twee jaar. De nieuwe contracten gaan per 1 augustus 2022 in. Vervoerservice Van Driel uit Oss kwam bij de aanbesteding hierbij als beste uit de bus. De percelen werden voor 60 procent beoordeeld op prijs. Het implementatieplan woog voor 16 procent mee en het vervoersplan voor 24 procent. De opdracht betreft het vervoer van leerlingen uit de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad en Uden van en naar hun school- of stageadres in diverse plaatsen. Ook een deel van het Jeugdwetvervoer werd aan het bedrijf gegund. Dit vervoer wordt deels verzorgd door de zorgaanbieder, maar het overige deel is de verantwoordelijkheid van de gemeente.

(Tekst loopt door onder de foto)
Vervoerservice van Driel Oss

Doelbewust onderweg!

Het motto van het bedrijf is “Doelbewust onderweg!”. Vervoerservice van Driel is een Brabants bedrijf gevestigd in Oss, Cuijk en ‘s-Hertogenbosch. De geschiedenis van Van Driel gaat terug naar 1 januari 1973. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een grote logistieke speler in het personenvervoer. Ook het milieu staat bij ons voorop. Sinds begin 2012 zijn wij gecertificeerd voor ISO14001, het milieukeurmerk. Daarnaast is Van Driel ook MVO-gecertificeerd. In 2020 hebben zij ISO 14001 uitgebreid met de module CO2- reductiemanagement waarbij het bedrijf streeft naar een continue verbetering van de energieprestaties. In 2019 hebben ze een CO2-uitstoot van 321 gram/verreden kilometer gehad. Hun streven is om de uitstoot in 2025 met 5% verminderd te hebben ten opzichte van 2019. Dit proberen ze te bereiken door ondermeer de inzet van alternatieve brandstoffen, efficiëntere planningen en het trainen van de chauffeurs.  

Lees ook  Delhi zet deuren open met gratis busreizen voor non-binaire reizigers

Lees ook: Eerste elektrische bussen rijden op Gentse stadslijn

Print Friendly, PDF & Email