Het is zover! De omgeving van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik staat weer in volle bloei. Bello en de andere historische stoomtrams nemen de bezoekers mee op reis nu de regio op haar mooist is. Een bonte verzameling tulpen omringt de spoorlijn tussen Hoorn en Medemblik. Met de vele honderden kleurrijke bloemen en in bloei geeft het rijdende museum zelfs een Tulpengarantie af.

Bello-Tulpen

De tulpengarantie begint al op het Tramstation in Hoorn. Verder langs het traject, tussen Wognum en Twisk, rijdt de stoomtram langs de kleurrijke bollenvelden.

De Tijdreis langs de Westfriese tulpen trekt traditioneel veel belangstelling uit binnen- en buitenland. Twee jaar lang kon de reis door de Coronamaatregelen niet worden gemaakt, maar dit jaar worden weer extra stoomtramritten georganiseerd om alle liefhebbers van de kleurenpracht te kunnen laten genieten.

Pasen en Meivakantie

De stoomtram en de aansluitende bootdienst tussen Enkhuizen en Medemblik rijden en varen dagelijks, maar hebben een uitgebreidere dienstregeling op beide Paasdagen (17 & 18 april) en in de meivakantie vanaf 30 april. Onderweg kunnen de jongste bezoekers het kolenvuur van Bello en nog veel meer ontdekken tijdens de speurtocht stoomsafari.

Online reserveren
Tickets voor de stoomtram en boot die in deze periode volgens dienstregeling rijden en varen en tickets voor de nieuwe Tulpen Experience Express boek je in onze webshop. Wacht niet te lang met reserveren. De ritten zijn snel uitverkocht.

Lees ook: Drukte verwacht op wegen rond Paasdagen

Print Friendly, PDF & Email