BLUE

We hebben het allemaal de afgelopen dagen gelezen in de kranten en gezien op het nieuws, extreme drukte en chaos op Schiphol voor de meivakantie. Afgelopen maandag moest KLM nog 30 vluchten schrappen door de gevolgen van de staking van het grondpersoneel afgelopen weekend. Er stonden mensen langer dan 5 uur in de rij en misten uiteindelijk nog hun vlucht. Ook Eindhoven Airport en Rotterdam Airport waarschuwen op hun website voor drukte rond de meivakantie. De meivakantie staat volgende week voor de deur en sommige scholen zijn deze week al vrij. Veel mensen gaan dan ook lekker op vakantie naar een ander land om zon, zee en rust op te zoeken. De vliegvelden in ons land kampen met een personeelstekort waardoor het roeien is met de riemen die ze hebben. Personeelstekort in combinatie met drukte van de meivakantie is geen goede combinatie.

Je zult geduld moeten hebben en moeten rekenen op lange rijen en wachttijden. De luchthavens vragen aan de reizigers begrip hiervoor. Het is druk in de vertrekhal en je staat lang in de rij bij de check-in balies, security en paspoortcontrole. Vertrek dus op tijd naar het vliegveld zodat je je vlucht niet mist omdat je niet op tijd door de security bent. Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben speciale tips op hun website gezet voor een soepele reis in tijden van drukte. In en rond de meivakantie reizen per week zo’n 100.000 passagiers vanaf of naar Eindhoven Airport (aankomend en vertrekkend opgeteld). Op Rotterdam The Hague Airport zullen in de periode van 25 april tot 8 mei zo’n 89.000 passagiers gebruik maken van de luchthaven, dat is bijna zevenduizend per dag. Tussen 23 april en 8 mei verwacht Schiphol dagelijks gemiddeld 174.000 reizigers. De grote vraag is natuurlijk hoe het zal gaan tijdens de drukte van de aankomende zomerperiode, wordt dit een complete chaos of is dit probleem tegen die tijd al opgelost?

Lees ook: Grote verkeershinder verwacht Randweg Eindhoven

Print Friendly, PDF & Email