Er staat ons de aankomende maanden grote verkeershinder te wachten aan de Randweg Eindhoven. Er zijn al eerder in maart nachtafsluitingen geweest aan de A50/N2, A58/N2 en de A2/N2. Volgend weekend, het weekend van vrijdag 29 april 21:00 tot maandag 2 mei 05:00 en vrijdag 6 mei 21:00 tot maandag 9 mei 05:00 is de A2 rond Eindhoven afgesloten. Tussen knooppunt Batadorp en knooppunt De Hogt zijn beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Dit ter voorbereiding van een mega klus in juli en augustus en wordt verkeer omgeleid via de N2. Van 28 juli tot 22 augustus zijn er een aantal rijstroken rond Eindhoven op de A2 en de N2 dicht. Er wordt dan net onder Batadorp een tunnelbak onder de weg geplaatst. Er worden in de twee weekenden dat de A2 rond Eindhoven is afgesloten damwanden geslagen voor de bouw van een tunnel.

Er komt namelijk een tunnel onder de A2/N2. Deze tunnel voor gemotoriseerd verkeer verbindt de Dirk Noordhoflaan met de bestaande rotonde aan de Mispelhoefstraat en opslag- en distributieterrein GDC Eindhoven-Acht. Zo ontstaat een betere verbinding met de op- en afritten naar de A58 in Best in de richting Tilburg. Ook is GDC Eindhoven-Acht minder afhankelijk van alleen de A2/N2. 

De bereikbaarheid van onder andere de Anthony Fokkerweg, Eindhoven Airport, Flight Forum en Brainport Industries Campus (BIC) zal hierdoor ook verbeteren. Momenteel ondervinden we nog geen hinder van de voorbereidende werkzaamheden die al even bezig zijn op een terrein langs de Randweg Eindhoven. Weggebruikers moeten binnenkort rekening houden met ernstige vertragingen tijdens de werkzaamheden in april, mei, juli en augustus.

Foto beneden: Beeldbank Rijkswaterstaat.

Lees ook: Veilig rijden is ook een vak

Weekendafsluiting A2/N2 Randweg Eindhoven tussen knooppunten Batadorp en De Hogt.
Print Friendly, PDF & Email