GRP width=

Bij Stella werken we met z’n allen keihard. We zijn nuchter en zeggen waar het op staat.

Het bedrijf uit het Veluwse Nunspeet heeft de sponsoring van het televisieprogramma Vandaag Inside per direct stopgezet. Het bedrijf distantieert zich hiermee van wat er in de bewuste uitzending is voorgevallen waarin Johan Derksen seksueel grensoverschrijdend gedrag bekende. De dag erop is Johan Derksen teruggekomen op zijn uitspraken van een dag eerder. 

Toch hebben de uitlatingen van Derksen in de uitzending van dinsdagavond geleid tot beroering en viel iedereen over Derksen heen, zo ook de sponsor van het programma meldt persbureau ANP. Dat Derksen zijn verhaal inmiddels heeft afgezwakt, maakt weinig indruk. “Hoewel Stella als e-bikefabrikant sport en beweging, waaronder voetbal, een warm hart toedraagt, distantieert het zich van wat er in die bewuste uitzending is voorgevallen“, meldt Stella Fietsen in een verklaring.

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels ook bekend genaakt onderzoek te doen naar de beweringen die Johan Derksen deed in het tv-programma. De hoofdofficier van het parket Noord-Nederland van het Openbaar Ministerie heeft na deze uitlatingen besloten een opsporingsonderzoek in te stellen.

(Tekst loopt door onder de foto)
Gunay Ulu, staatssecretaris Cultuur en Media Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman

Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media reageerde ook verontwaardigd op de twee uitzendingen van het tv-programma Vandaag Inside. “Wat er in beide programma’s besproken is, blijft kwetsend en vernederend voor iedereen die te maken heeft gehad met seksueel geweld en voor hun naasten”, aldus Uslu.

Het Talpa programma Vandaag Inside zag twee jaar geleden, toen het programma nog Veronica Inside heette, ook al adverteerders en sponsors vertrekken. De directe aanleiding was nadat Derksen een racistische ‘grap’ had gemaakt over rapper Akwasi. Talpa zegt dat Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp vanavond live in de uitzending hun excuses gaan aanbieden voor uitspraken die dinsdagavond zijn gedaan in de talkshow Vandaag Inside.

Lees ook: Bedrijven slaan handen ineen tegen fietsdiefstal

Print Friendly, PDF & Email