Door slim te faseren blijft verkeer in twee richtingen over de rijksweg altijd mogelijk.

In Eindhoven Noordwest wordt flink aan de weg gewerkt voor betere doorstroming en bereikbaarheid van onder andere Brainport Eindhoven en Eindhoven Airport. De eerste weekendafsluiting van vrijdag 29 april tot maandag 2 mei verloopt tot nog toe zonder al te erge overlast voor de automobilisten. Tijdens dat weekend zal de A2 randweg Eindhoven tussen knooppunt Batadorp en knooppunt De Hogt in beide richtingen dicht blijven. Er werden verschillende maatregelen genomen om de hinder zoveel mogelijk te beperken waarbij alle verkeer in beide richtingen over de N2 moet rijden

werkzaamheden

Er zijn weekendafsluitingen van vrijdag 29 april tot maandag 2 mei en van vrijdag 6 mei tot maandag 9 mei. De gemeente Eindhoven werkt bij de A2 en N2 aan een nieuwe tunnel onder de snelwegen door. Zo moeten onder andere de Anthony Fokkerweg, Eindhoven Airport, Flight Forum en Brainport Industries Campus (BIC) beter bereikbaar worden. Voordat het zo ver is, zullen de werkzaamheden eerst een hoop vertraging opleveren. Om de overlast te beperken blijft de N2 beschikbaar tijdens deze weekendafsluitingen wat voor de automobilist 30 minuten extra reistijd kan vragen.

(tekst gaat verder onder afbeelding)
slaan van damwand tussen A2 en N2

"Als we de samenwerking zo kunnen doorzetten tot de opening, denk ik dat het geslaagd is."

Hendrik-Jan Vennix, projectleider gemeente Eindhoven

Hendrik-Jan Vennix, projectleider van de gemeente Eindhoven, is niet aan zijn proefstuk toe. Het bouwteam, de samenwerking van de gemeente Eindhoven en Strukton Civiel, heeft in de bouwteamfase gewerkt aan de voorbereidende werkzaamheden, zoals het uitwerken van het ontwerp. Deze fase liep vanaf november 2020 tot medio november 2021. De werkzaamheden buiten starten in 2022 en zijn uiterlijk in 2023 klaar. In de zomer van 2022 wordt de A2/N2 tijdelijk deels afgesloten voor de bouw van de onderdoorgang. 

LEES OOK  Ierse reisknaller voor cabinemedewerkers Ryanair

slim werken

Door slim te faseren blijft verkeer in twee richtingen over de rijksweg altijd mogelijk. Een van de oplossingen om de hinder tot een minimum te beperken is het vooraf bouwen van de tunneldelen en deze vervolgens in een korte periode tijdens de zomervakantieperiode van 2022 in te rijden op hun definitieve plek onder de A2/N2.

(tekst gaat verder onder afbeelding)
Aanleg kunstwerk onderdoorgang

In de zomer van 2022 worden de tunneldelen geplaatst. Daardoor zijn er van 28 juli tot 22 augustus minder rijstroken beschikbaar voor het verkeer op de A2/N2 Randweg Eindhoven tussen knooppunt Batadorp en knooppunt Leenderheide in beide richtingen. Dit levert ernstige hinder op voor het doorgaande verkeer. Weggebruikers moeten dan rekening houden met 60 minuten extra reistijd.

Lees ook: Grote verkeershinder verwacht Randweg Eindhoven

Video afspelen
Print Friendly, PDF & Email