Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Naar verwachting gaan veel mensen overstappen op het openbaar vervoer.

Voor slechts negen euro maak je een maand lang gebruik van het openbaar vervoer in Duitsland. Uitgesloten zijn langeafstandstreinen en langeafstandsbussen van particuliere operators zoals Flixbus. Het ticket is ook niet geldig in speciale toeristentreinen. In theorie kun je met een kaartje van München naar Hamburg of van Freiburg naar Sylt reizen. Maar aangezien je geen gebruik mag maken van langeafstandstreinen zoals Intercity, Eurocity of Intercity Express, moet je veel tijd rekenen.

Het idee komt van de Duitse federale overheid. Gezien de forse stijging van de brandstofprijzen willen ze het gebruik van het openbaar vervoer aantrekkelijk maken. Hoewel het ticket van negen euro in eerste instantie pas in juni, juli en augustus 2022 verkrijgbaar zal zijn, zullen naar verwachting veel mensen overstappen op het openbaar vervoer. Niet alle Duitsers hebben hier echter baat bij, omdat er landelijke gebieden zijn waar noch treinen noch bussen rijden. Of de frequenties zijn zo laag dat het openbaar vervoer geen alternatief is voor de auto.

letterlijk spotgoedkoop

Hoewel de Duitse federale overheid vooral forensen wil ontlasten met de goedkope netwerkkaart, is het gebruik voor vrijetijdsdoeleinden uitdrukkelijk niet verboden. Het ticket kan worden gebruikt om te reizen naar vrienden en familie, maar ook voor een vakantie binnen Duitsland. Het enige nadeel is dat langeafstandstreinen en bussen kunnen niet worden gebruikt, waardoor u bij langere afstanden rekening moet houden met tal van wijzigingen en een lange reis. Maar het is letterlijk spotgoedkoop.

De kaartjes van negen euro zijn verkrijgbaar bij de gebruikelijke verkooppunten waar streekkaartjes te koop zijn. Tickets kunnen bijvoorbeeld worden gekocht bij ticketbalies, automaten of via de homepages van de DB of vervoersvereniging. De maand waarin het ticket van negen euro geldig moet zijn, kan vrij worden gekozen. U kunt alleen kopen voor juni 2022 of tot en met augustus 2022. U hoeft zich ook niet vast te leggen op de volgende maanden, want later kopen is geen enkel probleem.

Gerelateerde artikelen:
9-Euro Tickets voor Duitse reizen met openbaar vervoer