BLUE

Trek je kind gekleurde kleding aan, waardoor ze beter opvallen in de drukte.

Het is nou eenmaal niet makkelijk voor jonge kinderen om urenlang stil te zitten in een krappe vliegtuigstoel. Toch zijn er wel trucjes om de kleintjes zoet te houden op de vlucht. Eindhoven Airport weet dat vliegen met kinderen een behoorlijke uitdaging kan zijn en komen met tips om dat een stukje makkelijker te maken. Wij zetten een paar van de hun tips op een rijtje.

Maak ze enthousiast over het vliegen

Vertel de kinderen van tevoren al over de wonderen van het vliegen: met enthousiaste kinderen de lucht in gaan, scheelt de helft. Ook tijdens de vlucht, kun je ze enthousiast houden. Wijs op de steeds kleiner wordende huisjes, op de ondergaande zon en geniet van het moment dat je door het wolkendek breekt. Wie regelmatig vliegt, vergeet vaak hoe bijzonder het eigenlijk is, maar een kind zal de hele gebeurtenis totaal anders ervaren.

Bereid voldoende activiteiten voor

Plan je vlucht in blokken van 15 minuten, waarbij je voor ieder blok een nieuwe activiteit hebt voorbereid: voor een vlucht van drie uur bereid je bijvoorbeeld twaalf activiteiten voor. Een favoriet verhaaltje voorlezen, kleuren of stickers plakken zijn goede activiteiten om tijdens de vlucht te doen met je kinderen. Waarschijnlijk zal je niet eens aan alle activiteiten toekomen (met een beetje geluk vallen ze tussendoor in slaap), maar je kunt beter teveel dan te weinig voorbereid hebben!

Neem kleine cadeautjes mee

Pak van tevoren wat kleine cadeautjes in en zet deze in als beloning wanneer de kinderen zich goed hebben gedragen. Bijvoorbeeld om het half uur. Zo hebben ze steeds iets om naar uit te kijken en zullen ze extra gemotiveerd zijn om lief te zijn. Dit punt kun je goed combineren met het activiteitenschema door aan bepaalde spelletjes een cadeautje te koppelen.

Lees ook  Corendon vliegt voorop met kindervrije zones: innovatie of uitsluiting?

Kleed ze opvallend

Trek je kind(eren) gekleurde kleding aan, waardoor ze beter opvallen in de drukte. Zo kun je ze makkelijker in de gaten houden, zowel op het vliegveld als op de vlucht.  

Gerelateerde artikelen:
Pitane Blue
Vertel de kinderen van tevoren al over de wonderen van het vliegen
Print Friendly, PDF & Email