DVDP width=

Centrum van Nijmegen minder bereikbaar in verband met de Nijmeegse Vierdaagse.

Van 16 juli tot en met 22 juli is het centrum van Nijmegen minder bereikbaar in verband met de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten. Avan adviseert om ritten indien mogelijk ruim van tevoren te boeken. In verband met de looproutes van 19 t/m 22 juli, zullen verschillende gebieden in Elst, Beuningen, Wijchen, Groesbeek en Cuijk ook minder bereikbaar zijn.

vertragingen

Avan verzorgt tevens het routevervoer in de regio Arnhem-Nijmegen. Het leerlingenvervoer gaat nog goed, maar na de zomer wordt het ‘spannend‘ lieten ze Mabel Elzinga weten. De problemen in het leerlingenvervoer zijn een combinatie van openstaande vacatures en ziekteverzuim. Avan heeft de chauffeurs overigens niet zelf in dienst, maar maakt gebruik van andere partijen.

Directeur Math van den Beucken van Avan liet Omroep Gelderland weten “het belangrijk dat alle leerlingen naar school kunnen gaan. Van de 4000 leerlingen die Avan dagelijks vervoert, gaat het om misschien 20 die soms te laat komen.” Hij ziet wel een constructieve houding bij de taxibedrijven om tot een goede oplossing te komen. Maar hoe dit zich na de zomer ontwikkelt, durft hij niet te zeggen.

waar rijdt Avan?

Avan verzorgd het vervoer in opdracht van de gemeenten Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar. Daarvoor maken zij gebruik van andere partijen zoals Munckhof, Van Driel of Willemsen de Koning.

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email