Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut heeft voor Zuid-Holland code oranje afgekondigd vanwege de hitte. De gemeente Den Haag roept mensen daarom op om voorzorgsmaatregelen te nemen bij een bezoek aan de Haagse Kust. De gemeente adviseert om gebruik te maken van het openbaar vervoer, (deel)fiets of (deel)scooter. De verwachting is namelijk dat de parkeergarages snel vol zullen lopen. Door de files die dan ontstaan, is het mogelijk dat er voor langere tijd in de auto moet worden gewacht. Dit kan door de hoge temperatuur tot gevaarlijke situaties leiden. Mocht er toch met de auto worden gereisd, zorg dan voor voldoende water en houd de reisadviezen over de bereikbaarheid van de kust in de gaten.

Met een tempratuur ver boven de 30 graden in combinatie met de vakantieperiode is het de verwachting dat het gezellig druk wordt aan de Haagse kust. Om dit in goede banen te leiden heeft de gemeente maatregelen genomen en roept zij iedereen op die naar het strand gaat om rekening te houden met het warme weer. Onder meer door voldoende water te drinken, lichamelijke inspanningen te beperken en te zorgen voor voldoende verkoeling.

Maatregelen

Er zijn veel maatregelen genomen om de (verkeers)drukte in goede banen te leiden. Voorbeelden zijn de inzet van verkeersregelaars en verkeersmaatregelen die het verkeer laten doorstromen op meerdere plekken in Scheveningen en Kijkduin. Ook is er brede inzet van politie en handhaving, waaronder Team Toezicht Kust, het biketeam, het scanteam en de nautische boa’s. Op de Boulevard van Scheveningen zijn SUS & Safetyteams (beveiligers) aanwezig in de middag- en avonduren. Zij zijn er om vroegtijdig in te grijpen zodra zich een exces voordoet en gastheerschap en ondernemers te ondersteunen daar waar nodig. Boulevardstewards spreken specifiek jongeren aan op ongewenst gedrag. Fietscoaches en parkeercoaches leiden het parkeren van (deel) fietsen en (deel) scooters in goede banen. Al deze maatregelen kunnen nog verder worden aangevuld als de situatie daarom vraagt.

Monitoring

Om bij drukte sneller te kunnen ingrijpen, werkt de gemeente sinds enige tijd met druktescenario’s (verschillende situaties met wisselende drukte). Dat betekent: hoe drukker het wordt, hoe meer maatregelen er zijn. Denk daarbij aan het inzetten van verkeersregelaars, extra politie en handhavers, of aan het afsluiten van sommige straten. De situatie wordt voortdurend gemonitord door medewerkers ter plaatse, meldingen van o.a. het Meldpunt Overlast Scheveningen en sinds kort ook realtime informatie over drukte ter plaatse en het verkeer dat Scheveningen nadert. Zo kan de gemeente op basis van de laatste informatie beslissingen nemen om de drukte in goede banen te leiden.

Reisadvies voor bezoekers Scheveningen

Een paar reistips voor bezoekers van binnen en buiten Den Haag om ervoor te zorgen dat de reis snel en zorgeloos is en iedereen kan geniet van zon, zee, strand en de mooie evenementen. Komt u uit de buurt? Pak dan een (deel-)fiets, (deel-)bakfiets of (deel-)scooter. Of kom met het openbaar vervoer. Reist u toch met de auto? Vermijd file door gebruik te maken van Park + Beach. U parkeert uw auto in een pareergarage in de stad en reist daarna met de tram of op de fiets in 15 minuten naar Scheveningen.

Het tarief is erg aantrekkelijk: € 5,- voor 24 uur parkeren inclusief de tram of fiets voor 1 persoon, medereizigers betalen € 1,- p.p.  Wilt u toch in Scheveningen zelf parkeren? De kans is groot dat u in de file terechtkomt of dat er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar zijn. Dus kom vroeg (voor 10.00 uur) en maak gebruik van een van de parkeergarages. Parkeer niet in de woonwijken. U kunt hier maar heel even staan (maximaal 60 of 120 minuten) en er wordt in de zomer streng gehandhaafd. Bij een eerste parkeerbon kan er al een wielklem worden gezet. Er zijn allerlei bus- en tramlijnen die richting Scheveningen en Kijkduin rijden. HTM adviseert om voor de actuele reisinformatie op de website te kijken en de HTMreisapp te raadplegen.

Populair

De Haagse badplaats Scheveningen is niet voor niets zo populair. Vier seizoenen lang kun je hier heerlijk genieten van het strand, de zee, winkels, attracties, musea, natuur en gezellige restaurants. Jaarrond zijn er festivals en evenementen, markten en leuke kinderactiviteiten op en rond de Scheveningse boulevard, aldus de Gemeente Den Haag.

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email